Progat i gos EmpuriaBrava, associació per a la protecció dels animals, prepara la seva primera marxa solidària amb l’objectiu de recaptar fons i donar a conèixer la seva tasca. Serà aquest diu­menge 5 de febrer, amb sortida a les deu del matí del poliesportiu municipal de Castelló d’Empúries. L’activitat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament castelloní i forma part de la seva programació de les festes de la Candelera. Les inscripcions valen 8 euros (adults) i 4 euros (nens fins a 12 anys), mentre que els gossos ho tenen gratuït. Els primers 200 participants tindran la samarreta oficial de la cursa.

Els organitzadors presenten l’activitat com “una divertida marxa amb un recorregut de vuit quilòmetres adaptat per a totes les edats, on els nostres amics de quatre potes hi són convidats, que vol ser un punt de trobada i solidaritat per a totes aquelles persones que estimin els animals i vulguin conèixer una mica més aquesta associació fundada l’any 1993. És una excusa perfecta per fer esport, gaudir en família i ajudar els animals”.

Amb una mitjana de 400 rescats anuals entre gats del carrer i gossos, l’associació Progat Empuriabrava treballa per millorar la seva qualitat de vida mitjançant esterilitzacions, vacunes i una bona nutrició alhora que es busca casa definitiva per a molts d’ells.

Al poliesportiu de Castelló, també hi haurà un punt de recollida de material com ara pinso, material de neteja i sanitari o mantes. Les inscripcions es poden fer al refugi Progat a EmpuriaBrava (darrere del Butterfly Park), tots els dissabtes al matí a la parada al mercat Progat i gos a Empuriabrava i el mateix dia de la cursa a partir de les nou del matí.