El Figueres s'ha quedat, aquest diumenge al migdia, el derbi altempordanès de la jornada de Tercera Divisió davant del Peralada (2-1) després de remuntar a la segona meitat. Els unionistes, establerts a mitja taula i que desconeixen el triomf aquest 2017, han capgirat el 0-1 dels verd-i-blancs, que encadenen la tercera derrota seguida i es mantenen segons, ara a sis punts del líder Olot, que ha golejat l'Europa (0-5).

I això que el conjunt peraladenc havia sortit més endollat, ja que en el minut 10 el pitxitxi Coro, que encara no s'ha perdut cap minut i ja acumula 11 gols, ha despenjat una pilota centrada des de la dreta per Serrano i pentinada per Boniquet per batre Gallego amb una rematada ajustada. Els nois d'Arnau Sala -sancionat, ha viscut el duel des de la grada lateral- i Xavi Punsí han seguit creant perill de les botes de Boniquet i del mateix Coro abans que el Figueres s'espolsés la timidesa.

Ferrón ha rematat alt una centrada de Quimo en l'ocasió més clara dels blanc-i-blaus, que abans del descans han reclamat un penal per mans. A la represa, els de Chicho han mantingut la línia i Ferrón, jugador del Peralada el curs passat, ha establert la igualada només començar amb un gran xut des de fora de l'àrea. L'intercanvi de cops ha generat una altra jugada polèmica, amb una traveta de Quimo al debutant Clotet que el Peralada ha considerat que era a dins. La falta, xiulada a fora de l'àrea, al vèrtex esquerre, ha estat enviada per Coro al travesser després d'una gran intervenció de Gallego.

El pal, però, també ha evitat en un primer moment el gol de l'unionista Javi Revert, que acabava d'entrar en el terreny de joc. Ara bé, la fusta ha tornat a marcar la jugada posterior en uns moments frenètics i una rematada de Toni Cunill entre el travesser i la línia de gol per la part de dins l'ha acabat empenyent Revert. El gol, anotat al central osonenc i reafirmat pel mateix protagonista, ha servit per col·locar el 2-1 i fer embogir Vilatenim.

El Peralada, amb el resultat advers, se l'ha jugat traient Estellés de central i col·locant Javi Sánchez a l'extrem dret i els figuerencs han tingut l'ocasió per sentenciar amb una jugada individual de Casanova, que amb tossuderia ha assistit Ritxi, que a plaer ha xutat a fora. El resultat ja no s'ha mogut i el Figueres s'ha refet, d'aquesta manera, de l'estocada del 4-0 de l'anada.

Un debut a cada equip

Cesc Clotet, fitxat pel Peralada a la tardor quan es recuperava d'una greu lesió, ha gaudit dels seus primers minuts amb la samarreta verd-i-blanca. També ha viscut la seva primera experiència, en aquest cas amb la blanc-i-blava, el migcampista argentí Sebas Setti, incorporat aquest gener del Llagostera, de Segona Divisió B.

La Jonquera perd amb gol de Feixas

L'altre representant altempordanès de Tercera Divisió, la Jonquera, ha perdut al camp de la Pobla de Mafumet (2-1). El davanter de Bàscara i ex del Figueres Roger Brugué ha avançat el filial tarragoní amb un doblet i Aleix Feixas, que debutava amb la Jonquera després de deixar el Palamos, ha anotat de penal el gol de l'honor dels d'Axel Vizuete.

FIGUERES: Gallego, Quimo, Varese, Cunill, Romero, Ferran Grau, Xavi Ferrón (Setti, 77'), Maik Molist, Moha (Casanova, 71'), Ritxi Mercader i Torque (Javi Revert, 61').

PERALADA: Richi Paz, Chele, Carbonell, Vallho, Estellés (Javi Sánchez 76'), Carbó, Serrano (Cesc Clotet, 61'), Víctor Alonso, Keita, Coro i Boniquet.

GOLS: 0-1, Coro (9'); 1-1, Ferrón (46'); 2-1, Cunill (73').

ÀRBITRE: Romero Freixas (tarragoní). Targetes grogues als locals Torque, Grau i Revert.