La Lliga Catalana va donar el tret de sortida el cap de setmana passat amb la participació, d'entre Divisió d'Honor i Tercera Provincial, de cinc clubs de la comarca: Figueres, Alt Empordà, Dotze Castells de Llers, l'Escala i Atzucac. Un dels atractius de la jornada inaugural era el debut de l'Atzucac, el club de la presó de Figueres que jugarà totes les partides amb interns en el centre penitenciari Puig de les Basses.

En l'estrena, a Tercera Provincial, l'última categoria, l'equip A es va desfer de l'Hostalric C (3,5 a 0,5) amb un equip format per Narcís C., Antoni F., Marc P., mentre que el B de l'Atzucac va cedir contra el Figueres E (1-3).

D'entre la resta de resultats destaca el debut amb derrota a la màxima categoria del Figueres A contra el Lleida (3,5 a 6,5), amb l'estrena del Gran Mestre hongarès Antal Gergely.

En d'altres grups superiors, el Figueres B (Segona Divisió) va cedir amb el Rubinenca 7-3; a Tercera Divisió el Figueres C va perdre amb l'Hostalric (8,5 a 1,5) i el Dotze Castells tampoc va tenir sort a Palafrugell (7-3). Per la seva part, l'Alt Empordà A va caure amb el Sant Gregori (5-3) a Primera Provincial.