Empuriabrava seguirà comptant amb tres triatlons aquest 2017 de la mà de Diversport i de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries. La primera serà l'Empuriaman, tindrà lloc l'11 de juny i ha agafat la denominació de l'Iron Costa Brava. Aquesta prova constarà de 42 km de cursa, 180 km de bici i 3,8 de nedar, i està inclosa en el calendari d'una de les marques que té Diversport, 100 x 100 Half -les altres són Marató Vies Verdes, SwimNoLimits i VolcaNoLimits.

La següent competició que acollirà la marina residencial serà el 24 de setembre, amb el Triatló Empuriabrava, i la tercera i última serà la Half Empuriabrava, el 15 d'octubre. Sònia Jurnet, gerent de Diversport, explica que escullen Empuriabrava per a portar terme anualment les seves curses triatlons "perquè l'Ajuntament fa una aposta molt forta en el tema esportiu i per l'entorn, té totes les necessitats per acollir proves d’aquestes característiques".

Es calcula que al voltant de 1.200 participants acabaran prenent part als tres triatlons d’Empuriabrava, amb procedències diferents segons la prova: "A l'Iron ve gent de tot el món, Suïssa, Sud Àfrica... La Half té un públic més nacional, del País Basc i de França; i el Triatló amb corredors de tot Catalunya".