El Marca de l’Ham, campió d'hivern de Tercera Catalana, conserva el lideratge en solitari malgrat no jugar el diumenge passat davant el Bàscara per la tramuntana que feia acte a Figueres i a la resta de la comarca. Aquest fet, ho van aprofitar els perseguidors de l'equip figuerenc per posar una mica de pressió des de la segona plaça. Dos dels conjunts que han finalitzat la primera volta amb les aspiracions intactes d'ascens -la segona plaça, permet promocionar- són l'Esplais i el Llançà, que han mogut fitxa per encarar el segon tram del campionat amb garanties.

Per una part, els nois de Vasile Dragomir han incorporat el davanter Àlex Portero, que prové de l'Agrupació Esportiva Roses, de Segona Catalana. El jugador rosinc torna mig any després a una categoria on es va fer un nom en el Cabanes -38 gols en dues temporades-, equip contra qui precisament va debutar el dissabte passat a Castelló (3-1).

Lorens deixa l'Aeròdrom d'Empuriabrava

D'altra banda, el conjunt que entrena Jordi Boix ha fitxat un jugador amb experiència recent a Tercera Divisió. Es tracta del migcampista de Llançà Guillem Pérez, jugador del Figueres a la temporada 2014/15. El curs passat, el va portar a terme amb el Júnior de Sant Cugat del Vallès, de Segona Catalana, i després d'entrenar durant l'últim mes en el Llançà ha fitxat per l'equip del seu poble. El seu debut va ser immillorable: va entrar a la segona meitat en el partit contra l'Agullana (5-0) i vuit minuts després va anotar el 3-0 en el festival particular del pitxitxi Eladio Rodríguez, autor d'un trio.

D'altra banda, la porta de sortida l'ha obert l’Empuriabrava-Castelló amb la marxa del central Lorens Fernández, exjugador del Garriguella que ha fitxat pel Vila-sacra, de Quarta Catalana.

Javi Amigo deixa l'Agullana per anar al Brasil

L'Agullana ha patit, aquest gener, una baixa sensible. Es tracta del davanter Javi Amigo, que ha marxat per motius personals a Brasil i que es perdrà tot el que queda de temporada. L'exjugador de la Jonquera, Figueres B i Cabanes portava nou gols, sis menys que el seu company d'equip Arnau Garcia, que ara comandarà l'atac en solitari. Amigo té previst està a terres brasileres al voltant d'una temporada i té la intenció de seguir jugant en algun equip amateur d'aquest país.

Ja sense ell, l'Agullana es va imposar al Monells (4-0) al divendres i va caure golejat el diumenge a Llançà (5-0) i també es perdrà el duel dels alberencs al camp del Cistella, aquest dissabte (15.30 h), que servirà de retrobament de l'entrenadora Rosa Paula Segarra amb un rival, l'equip cistellenc, a qui va ascendir a Tercera Catalana ara fa dos anys i mig.