El Teatre El Jardí de Figueres va tornar a ser l'escenari el divendres passat de la Nit de l'Esport, que reconeixia la tasca, els mèrits i la trajectòria d'aproximadament 300 esportistes i clubs de la ciutat. La gala, que es va allargar al voltant de tres hores, va ser amenitzada pel mag Nani, pel disc-joquei Ruben Rider, batucada i per exhibicions de la Colla Castellera de Figueres, de sardana a càrrec de Mediterrània Dansa, i de taekwondo de la mà de la selecció coreana de Goyang, també present l'endemà en el poliesportiu municipal de Figueres.

D'entre els reconeguts va destacar la presència del taekwondista Joel González, medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Rio. El competidor del Tae Sport s'ha estat recuperant d'unes molèsties en el genoll i va anunciar que reapareixerà a final d'aquest gener a l'US Open Championship de Las Vegas (Estats Units) amb la selecció espanyola. Abans del Mundial del juny que ve a Corea, on té el bitllet pràcticament assegurat, Joel té la intenció de participar a l'Open d'Holanda -març- i d'Espanya -abril. A la Nit de l'Esport, Joel, acompanyat per a la seva família i per la representant, Carmen Muñoz, va participar en un dels trucs del mag garrotxí.

El projecte del tercer pavelló

D'altra banda, l'alcaldessa, Marta Felip, explicava que la Nit de l'Esport "és un acte necessari, a tots ens uneix l'amor per l'esport i per Figueres", i en referència als equipaments comentava que "seguim treballant perquè les instal·lacions estiguin a la vostra alçada. Aquesta setmana acaba el termini on es presenten els projectes pel tercer pavelló que s'ha de construir, però sense deixar de millorar en instal·lacions que ja tenim".

Per la seva part, el regidor d'Esports César Barrenechea afirmava que "el 2016 ha estat esplèndid esportivament parlant, els nostres esportistes han portat el nom de Figueres per a tot el món i a aquí hem acollit diferents campionats de Catalunya, exhibicions, màsters, competicions locals, així com la Mitja i la Cursa de la Dona".

Cal apuntar que l'acte -a la foto de grup, havien marxat la majoria de premiats- reconeixia a entitats que estan donades d'alta en el registre d'entitats esportives de Figueres.