El Viladamat va recuperar la Tercera Catalana ara fa quatre temporades i actualment està vivint una situació delicada. L'equip que entrena el jove Marc Alabau ocupa l'última posició, però dissabte passat davant el Borrassà, segon classificat, va demostrar que no ha llançat ni molt menys la tovallola. Els gols de Kone i dels exescalencs Manu Amorós i Lolo González van ser clau per derrotar (3-1) l'equip blaugrana, que ara cedeix la segona posició.

Si a davant Amorós marca el temps, a darrere l'equip ha recuperat sota els pals Josep Bofill. Més conegut com a Tarra, va tornar a ser donat d'alta al desembre davant les absències d'Arnau Planas i d'Igor Gori.

El Viladamat té 12 punts i la permanència a quatre punts, però gairebé com un acte reflex s'imagina com millor seria el seu estat si no hagués perdut tres punts als despatxos davant l'Empuriabrava-Castelló. Una alineació indeguda -l'àrbitre va incloure a l'acte, per error, uns dels germans Robles, que estava sancionat- que ha passat factura, si bé des del club viladamatenc esgotaran tots els recursos per mirar de recuperar aquests tres punts. Amb aquest episodi parcialment aparcat, els d'Alabau tindran un duel crucial aquest dissabte (16 h) al camp del Vilabertran, penúltim.

Un segon porter en el líder

En una situació totalment oposada hi ha el Marca de l'Ham, campió d'hivern de Tercera Catalana malgrat cedir al camp del Torroella de Mongrí (2-1). Els nois d'Edu Ortega van tenir un toc d'atenció a terres baixempordanesos, però conserven el lideratge amb cinc punts de coixí. Mentre està pendent de firmar un porter que competeixi amb Nahuel Brentan -després de l'adéu de Dani Luque al Vilamalla- a davant és previst que debuti aquest gener Abraham Huguet.

La segona posició l'ha agafat ara l'Esplais de Vasile Dragomir després de superar el Sant Miquel de Fluvià (0-3) amb gols inclosos dels seus estilets, Davinson i Hamid, i per darrere es troba un Llançà que va aprofitar el factor vent a l'Aeròdrom per acabar golejant l’Empuriabrava-Castelló (2-5).