Les seleccions catalanes de base de bàsquet es van penjar, el dissabte passat, un total de dues medalles d'or i dues d'argent en el Campionat d'Espanya que es va disputar a Huelva. D'entre els títols de campions hi va haver el del combinat cadet femení, amb la jugadora de Roses Laia Moya a la plantilla. El conjunt català es va mostrar clarament superior a terres andaluses i va culminar l'èxit tot superant la selecció del País Basc a la final (45-61). Moya va aparèixer en el cinc inicial i va acabar sent la jugadora de l’equip amb més valoració (16) després de capturar 10 rebots i sumar 6 punts en 21 minuts.

L'actual jugadora del GEiEG-Uni Girona, de 15 anys, ja sabia què era penjar-se l'or en el Campionat d'Espanya de seleccions perquè ara fa dos anys també la va obtenir en categoria infantil, a Saragosssa. D'aquesta manera, i després de superar una greu lesió en el genoll, l'ex del CB Roses ja té el seu doblet particular i segueix les passes de la llançanenca Aina Baus, que ho havia aconseguit en categoria mini i infantil.

De la natació al bàsquet

Moya actua a la posició de pivot i amb 13 anys ja mesurava 1,80 metres. Els seus inicis en el món de l'esport van ser a la natació i no va ser fins als 10 anys que va començar a jugar a bàsquet de manera federada en el club del seu poble, gràcies a la seva amiga, Laia Gualde. El seu talent no va passar per alt a l'Uni Girona, que va fitxar-la ara fa tres anys i mig.