David Meca, triple campió del món de natació a llarga distància el 1998, 2000 i 2005, ha culminat avui amb èxit el repte de creuar nedant l'Estret de Gibraltar, una fita que aconsegueix per tercera vegada a la vida.

El nedador de Sabadell ha sortit de Tarifa a les 10.30 hores després de rebre el vistiplau de la Capitania Marítima i ha arribat a Punta Cires, al Marroc, després de nedar durant 3 hores i 39 minuts, segons el seu gabinet de comunicació.

"REPTE ACABAT. TEMPS OFICIAL: 3H39 '. La forta corrent l'ha arrossegat i ha estat complicat", ha comunicat el David Meca Team.

Abans de prendre la sortida, la informació meteorològica anunciava vent de ponent amb component sud i força 3, suficient per a desenvolupar el repte, ja que era necessari que fos inferior a 4 nusos, ha informat a Efe el nedador de 42 anys minuts abans d'emprendre la seva aventura.

El comunicat també ha confirmat que hi hauria onades d'un metre amb mar de fons: "Ja m'he pres la biodramina només despertar-me perquè vomitarem tots", ha comentat.

Meca ha apuntat que la temperatura de l'aigua seria molt freda i que tenia "la moral a tota llet" malgrat que ja anunciava que, a causa del onatge advers, seria molt complicat lluitar per baixar el seu rècord obtingut el 1999 de 2h29: 31.

El projecte va ser ajornat dilluns passat a causa de les previsions de mal temps, amb vent de Llevant de força 5 i 6 a Tarifa i al canal principal.