El motociclista francès Xavier De Soultrait (Yamaha) ha guanyat avui la primera etapa del Dakar, l'única que es corre en sòl paraguaià, amb un temps de 28m 20s, mentre que l'espanyol Juan Pedrero García (Sherko) ha estat segon a 2s i el nord-americà Ricky Brabec tercer a 14s.

L'espanyol Joan Barreda (Honda) ha estat setè a 32s, el xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) dotzè a 1m 3s i l'australià Toby Price (KTM), campió vigent, setzè a 1m 25s, després de la finalització de l'etapa cronometrada dels principals competidors.

Milers de persones s'han congregatper veure la cursa, que per primera vegada en la seva història passa per Paraguai.

La primera etapa uneix la ciutat d'Asunción amb la de Resistencia, capital de la nord província argentina de Chaco, amb un trajecte sense grans dificultats de 454 quilòmetres, 39 dels quals cronometrats.

Les complicacions apareixeran a la segona etapa, que es corre aquest dimarts i que portarà als competidors fins a San Miguel de Tucumán a través d'un recorregut de 803 quilòmetres, 275 cronometrats, que passa per la província de Santiago del Estero.

En la quarta etapa els pilots hauran d'ingressar a Bolívia, tindran un dia de descans en La Paz el 8 de gener, el 10 tornaran a sòl argentí i el 14 conclouran la carrera a Buenos Aires.