La selecció catalana absoluta jugarà, el pròxim 28 de desembre a Girona, un partit amistós contra Tunísia. D'entre els representants de la demarcació que hi seran presents destaca la novetat de Gerard Valentín. Segons informava Ser Catalunya -i contrastat posteriorment per a L'Empordà-, el defensa d'Avinyonet de Puigventós serà cridat per jugar a Montilivi.

El defensa del Nàstic de Tarragona és un fix en el lateral dret del conjunt grana, cuer de Segona Divisió A, i curiosament ja va trepitjar el camp del Girona el dissabte passat en un partit de lliga (4-2). El futbolista altempordanès, de 23 anys, té passat a l'Olot, Sevilla C i futbol base del Girona i Figueres. És fill d'Albert Valentín, exmembre de la secretaria tècnica del Barça i amb passat al Figueres, i germà de Pol Valentín, jugador de la Pobla de Mafumet, el filial del Nàstic.

Des que el figuerenc Damià Abella va ser cridat per últim cop el 2010 en un partit davant Hondures, que no hi havia cap representant altempordanès a la selecció catalana absoluta.