El Campionat de Catalunya sènior de taekwondo, celebrat diumenge passat al pavelló de la Mar Bella de Barcelona, va alçar dos competidors banyolins que s'entrenen en el gimnàs Jan-su de Figueres. Per un costat, Moussa Diarrá es va proclamar campió en pes lleuger (-74 kg) i es va treure l'espina de feia una setmana, quan es va quedar sense opcions de podi en el Campionat d'Espanya de clubs a Alacant. D'altra banda, Alassana Diarrá va allargar el seu medaller: si a terres alacantines va obtenir el bronze en pes mitjà (-87 kg), diumenge en el català va guanyar la de plata. El Jan-su, millor club estatal sènior, ha acabat el curs a l'alça.

Sense Àlex Falgàs

A Barcelona, el Jan-su també va aportar-hi Jonathan Casado, Boulaye Diarra, Toni Bassó i Nerea López. En canvi, el valor del club figuerenc, Àlex Falgàs -or a l'Estatal de clubs en -63 kg-, no hi va participar perquè ja està classificat per a l'Estatal absolut.

Unes molèsties impedeixen Ruiz i Jorquera ser-hi

D'entre els gimnasos de la comarca que estava previst que participessin en el Campionat de Catalunya sènior de diumenge passat a Barcelona hi havia el Tae Sport de Vilafant i el TKD Joan's de Roses. Per una part, el club vilafantenc hi va renunciar perquè Ramon Ruiz tenia molèsties físiques i es va optar perquè descansés.

El taekwondista vilafantenc, de 18 anys, venia de penjar-se la medalla de plata en -80 kg en el Campionat d'Espanya de clubs sènior. En la mateixa competició d'Alacant el rosinc Joan Jorquera va obtenir el primer lloc en

-51 kg i en categoria júnior. Tot i que encara li queda un any sencer de júnior, el competidor del TKD Joan's tenia la intenció de provar la categoria sènior diumenge a Barcelona, però va patir una lesió a la tíbia.