El Marca de l'Ham, amb 36 punts, i el Borrassà, amb 29, marxaran de vacances en places d'ascens a Segona Catalana. Si la lliga de Tercera Catalana acabés avui, els figuerencs pujarien directe mentre que els borrassanencs disputarien la promoció d'ascens contra el Porqueres, ja que el segon millor classificat gironí de Tercera Catalana, el Tossa de Mar, del grup 17, treu 10 punts al conjunt blaugrana.

En l'última jornada de l'any, ambdós equips van fer els deures. Per una part, el Marca de l'Ham es va desfer del cuer Viladamat (3-0) amb un nou gol de Sergi Casanova, destapat com a mitjapunta. Amb una dinàmica oposada es troba l'equip de Marc Alabau, que va fer debutar el porter Josep Bofill Tarra per la baixa d'Arnau Planas i, per sanció, d'Igor. D'aquesta manera, els figuerencs, dirigits per Edu Ortega i Carles Maureta, tenen un coixí de set punts en el lideratge.

Més reduïda és la distància que té el Borrassà amb el tercer, només un punt per davant l'Esplais, després de deixar enrere el Sant Pere Pescador (3-2) amb un doblet de Jairo Jiménez i veure com acabava guanyant el partit dels 20 minuts al camp del Cabanes (0-1) -vegeu destacat de sota.

A la zona alta de Tercera s'hi manté el Llançà de Jordi Boix, que va aigualir el retorn de Miquel Rivas, ara entrenador del Bàscara (4-2). Rivas va dirigir el primer equip del Llançà entre les temporades 2009 i 2011, a Segona Regional, i l'etapa en el club costaner va tancar-la l'estiu passat, després d'haver dirigit l'infantil A.

El Marca de l'Ham anima Kike González, lesionat de gravetat

Abans del partit Marca de l'Ham-Viladamat els jugadors de l'equip de figuerenc van sortir amb una samarreta que portava la inscripció «Ànim, Kike». L'exdavanter del Cabanes -va rebre una elàstica firmada- s'ha trencat els lligaments encreuats del genoll i estarà de baixa vuit mesos.

El Cabanes-Borrassà es dóna per acabat amb 0-1 i 20 minuts jugats

El Comitè de Competició va decidir, dimecres passat, donar per acabar el partit Cabanes-Borrassà (0-1) tot i haver-se'n jugat només 20 minuts. El col·legiat del partit, Bouznakari Lahchaychi, havia marxat abans d'hora en sentir-se intimidat pels locals, que havien patit dues expulsions. A més de perdre el partit, el Cabanes ha vist com sancionaven els jugadors Yasin Roche -amb cinc partits-, Txus Quintos, Saliou Balde i el tècnic ajudant Javier Picón -amb dos.

El cistellenc Jordi Puig es recupera després de l'ensurt a Viladamat

El jugador del Cistella Jordi Puig ja es troba a casa després de l'ensurt que es va endur fa deu dies al camp del Viladamat (2-3), en què poc després de marcar un gol va patir un fort cop i va ser traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on va ser operat d'urgència perquè tenia un punt sagnant prop dels ronyons. Puig es va quedar en observació a l'Hospital Josep Trueta de Girona fins dimecres i confia a reaparèixer l'any que ve amb els cistellencs.