El davanter uruguaià Luis Suárez va renovar ahir amb el FC Barcelona fins al juny de 2021. La nova clàusula de rescissió s'ha fixat en 200 milions d'euros i el nou contracte se signarà avui a les oficines. Luis Suárez va arribar al Barcelona a l'estiu de 2014 procedent del Liverpool a canvi de 81 milions d'euros. Des d'aleshores s'ha convertit en peça bàsica en el trident ofensiu de l'equip de Luis Enrique que forma amb Leo Messi i Neymar. Suárez va assegurar sentir-se «més feliç que mai» per un acord que preveu l'ampliació opcional per a un any més. «La meva felicitat és completa, per ser on vull ser», va afirmar Luis Suárez durant la presentació de les seves noves botes Adidas, un acte en què va aprofitar per confirmar l'acord, avançant-se fins i tot uns minuts que el Barça ho fes oficial.

L'uruguaià va fitxar pel conjunt blaugrana a l'estiu del 2014. Llavors va signar un contracte per cinc temporades. El seu gran rendiment ha desembocat en la seva renovació i una millora de fitxa. L'acord, segons va assegurar, ha estat fàcil d'assolir. «Això era el que volíem tant el club com jo. Tenim una bona relació, ells sabien que sóc molt feliç aquí i que no posaria problemes amb això», va apuntar el jugador. Preguntat per si, després d'ampliar el seu contracte, es veu penjant les botes al Barça, Suárez es va mostrar prudent. «Estem en un club on l'exigència és màxima i mai se sap. Tindré 34 o 35 anys quan acabi el meu contracte. L'ambició de seguir aconseguint títols no faltarà, però després físicament ja es veurà», va dir.

Després de tancar les renovacions del punta uruguaià i del brasiler Neymar da Silva, només falta que el club lligui la continuïtat de l'argentí Leo Messi. Luis Suárez no va amagar el seu desig de seguir jugant al costat de l'astre de Rosario, amb qui l'uneix una gran amistat. «Si es confirma allò de Leo, òbviament seria la felicitat completa. Però ell és gran, sap el que ha de fer i el que ha de decidir. Jo només sóc un company més que intenta estar a la seva disposició per ajudar-lo en el que sigui», va comentar.

Preguntat pel fet que hagi estat el davanter portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo i no Messi el guanyador de la Pilota d'Or 2016, Luis Suárez va ser clar: «Leo se'l mereix cada temporada, pel que juga, pel que significa per al futbol i pel que demostra en cada partit».