Rubén Alcaraz no és el primer jugador del Girona expulsat pel col·legiat andalús Figueroa Vázquez per dues grogues en un curt període de temps, i quan encara no s'havia arribat a la mitja hora de joc. El migcampista va patir la precocitat de l'àrbitre a l'hora d'ensenyar targetes grogues diumenge a Alcorcón, veient una vermella per doble amonestació al minut 30. La primera groga havia sigut dos minuts abans per una falta, mentre que la segona va ser perquè Figueroa va entendre que havia simulat un penal.

La temporada passada la víctima de l'àrbitre andalús va ser Dejan Lekic, que va haver de deixar el derbi contra el Nàstic als 20 minuts després d'haver vist dues grogues també en tres minuts. I curiosament la segona, com la d'Alcaraz, va ser per simular un penal. Aquell dia el Girona va jugar

70 minuts en inferioritat però va acabar salvant un punt contra els tarragonins gràcies a un penal transformat per Mata en la recta final del duel. A Alcorcón Figueroa també va xiular una pena màxima a favor del Girona, tot i que només va servir per retallar distàncies.

Malgrat ser un home de caràcter i de sang calenta, Rubén Alcaraz va abandonar el terreny de joc del Santo Domingo sense protestar gaire. Era la segona groga en poc més de tres minuts, després d'una topada amb Toribio i de l'acció del penal simulat, i va enfilar el camí dels vestidors deixant el Girona amb 10, un 2-0 i una hora de joc per davant. L'expulsió d'Alcaraz és la primera de la temporada per a l'equip de Pablo Machín. El curs passat, els blanc-i-vermells en van patir 8. Els expulsats varen ser Lejeune (Osca), Alcalá (Elx), Pons (Llagostera), Mata (Alabès), Jairo (Leganés), Lekic (Nàstic), Javi Álamo (Tenerife) i Alcaraz (Oviedo). L'exulsió d'Alcaraz a Oviedo va ser similar a la de diumenge a Alcorcón. El barceloní va entrar al camp al minut 57 i el va haver de deixar al 74 després de veure dues grogues en dos minuts (m.72 i m.74).