n El que fa 41 anys va començar com una simple sortida de vela entre amics, s'ha convertit en una de les competicions més prestigioses del calendari internacional de l'especialitat. La 41a edició de la Christmas Race donarà el tret de sortida el pròxim diumenge a Palamós i ahir es va presentar amb un nou record de participació, arribant als 636 esportistes de 23 països diferents entre els que destaquen sis regatistes presents els Jocs Olímpics de Río de Janeiro a més de campions internacionals en categoria absoluta i formativa.

En total en competiran 371 embarcacions de 12 classes diferents com Finn, Europe, 470, Laser Standard, 29er o 49er masculines i femenines. La prova està organitzada conjuntament pel Club de Vela Palamós i el Club Nàutic Costa Brava i puntuarà pel rànquing mundial de vela olímpica, a més d'haver estat escollida per la Federació Espanyola de Vela per la confecció del equip nacional preolímpic.

El vicepresident del Club Nàutic Costa Brava, Xavier Ribera va destacar l'evolució de la Christmas Race i va assegurar que «un dels atractius de la prova és que puguin conviure les classes olímpiques amb els juvenils perquè permet veure el present i futur de la vela internacional». Entre les novetats d'aquesta edició també hi ha la implantació en alguna de les disciplines juvenils el nou reglament i formats de competició que està preparant la Federació Internacional de Vela de cara als pròxims Jocs Olímpics de Tòquio del 2020.