n El passat 14 de novembre s'oficialitzava el relleu a la presidència del Bordils. Ferran Cassú, per motius personals, posava punt i final a una etapa de 14 anys en la primera línia del club i cedia la direcció a Joan Martín, fins aleshores, tresorer. A banda de seguir gestionant el dia a dia, la junta directiva ha de convocar eleccions pel primer trimetres de l'any que ve. De fet, dilluns vinent Martín ha convocat els seus directius per elaborar el calendari electoral. «Volem tenir en procés enllestit abans que s'acabi la temporada perquè així la gent que entri tingui temps d'adaptar-se i pugui planificar amb temps el curs que ve», explica l'actual president en funcions.

Amb 12 equips d'handbol i 8 de vòlei, per un total de 250 fitxes federades, el Bordils viu un dels moments més dolços de la seva història. El primer equip d'handbol disputa per quart any consecutiu la Divisió de Plata, en una temporada en què el filial ha debutat a Primera Nacional, i els equips base s'han classificat per a les màximes divisions catalanes. També és un bon moment per a la secció de vòlei, que està obtenint resultats molt meritoris a la Primera divisió femenina. El club disposa d'uns 400 socis.

Martín descarta presentar-se a les eleccions. «Ser president requereix molt de temps i una gran dedicació, i jo per motius professionals no ho puc fer», va dir. Tampoc sembla fàcil que surti una candidatura de continuïtat entre els 14 membres de l'actual directiva. Segons Joan Martín «pel que hem anat parlant hi pot haver-hi gent disposada a ajudar, però per ara no sembla que ningú estigui disposat a fer el pas». A Bordils s'especula que hi pot haver un grup de socis disposat a presentar-se a les eleccions per agafar el relleu de l'actual junta «però això són rumors i haurem d'esperar a veure si surt algú finalment».

El gran desig de la directiva actual és que els principals equips puguin mantenir la categoria. «Aquest ha de ser el nostre gran repte», va assegurar, conscient que «en comparació amb d'altres temporades estem bastant bé i ara només falta que els resultats ens acompanyin». El primer equip d'handbol ha viscut aquest any un important relleu generacional, tot i que la resposta dels jugadors ha seguit sent molt bona i avui per avui es troba fora dels llocs de descens, amb dos punts de marge.

Joan Martín, que fa sis anys que forma part de la junta directiva, elogia la feina feta per Ferran Cassú durant el seu mandat, que es va allargar 14 anys. «El Bordils i Cassú són part d'una mateixa història. Ara ens trobem en una situació de transició per deixar-ho tot arreglat, fer el relleu a la presidència, i que es pugui planificar amb èxit la temporada que ve.

Aquest cap de setmana el Bordils disputa contra el Teucro (dissabte, 20.00) l'últim partit de Plata d'aquest 2016, també el darrer de la primera volta. Tot i tenir al davant un dels rivals cridats a lluitar per l'ascens a l'Asobal, l'equip de Pau Campos buscarà dos punts més per seguir fent camí cap a la permanència. La lliga es reprendrà el 17 de gener (Covadonga).