Albert Brugat havia donat les seves últimes passes en el Peralada B, de Tercera Regional, i Joan López, per exemple, havia entrenat l'Espolla i ara es fa càrrec del Sant Llorenç de la Muga. Són jugadors del Misterio de Vilabertran, equip capdavanter de la Lliga de Veterans B, la segona categoria. Hi ha més casos com els seus, que van deixar la regional -o la Catalana, com es coneix actualment- per jugar els dissabtes a la tarda a un ritme menor. Robert Capell, Bernat Viana i Mourad, en el Vila-sacra; o Hadji, Sau Vasaris, Miquel Hugas i Pau Gasull, en el Valveralla de Ventalló són peces bàsiques a la que es bateja com a lliga d'empreses. Després d'haver-hi un o dos equips alt­empordanesos en aquesta competició, enguany n'hi ha tres amb la benvinguda dels vila-sacrencs.

Es tracta d'un torneig amb 17 equips, on els partits també duren 90 minuts, es poden fer els canvis que es vulguin i, com a màxim, poden alinear-se tres jugadors menors de 30 anys. Els entrenaments són un cop per setmana i s'enfronten a rivals de la comarca del Gironès, la Selva i el Baix Empordà, com el Ca l'Aguidó de Blanes, l'Iberoamericanos, l'Anglès o el Mont-ras.

Canvi de tècnic en el Vila-sacra

El Valveralla s'ha assentat a la Lliga de Veterans després de provar l'aventura pel futbol regional, que va durar dues temporades a Quarta Catalana. Albert Gatius continua sent l'entrenador d'un conjunt ventalloní que mira de reüll el lideratge: "La lliga ha ampliat equips; hi ha ganes de futbol a partir de certa edat. Tenim 30 fitxes i, nosaltres no obliguem ningú a jugar. Sembla que tornem a tenir un bon grup, com el que hi havia als inicis del club", comenta.

Per la seva part, i seguint les passes del curs passat, el Misterio de Vilabertran ha començat amb força, liderant la classificació a la primera volta, però s'ha desinflat. L'equip, descendent del Vilatenim que jugava a la Casera, és dirigit per Jose González Campa i té un bloc sud-americà, liderat per uruguaians i argentins i que ha recuperat el golejador Paco Escribano. "De veterans, en veig pocs i el nivell és acceptable. L'equip està consolidat", diu l'extècnic del Palau-saverdera, subs­titut de Joaquín Gálvez a l'estiu passat.

D'altra banda, el nouvingut Vila-sacra té un bloc de jugadors que provenen de l'equip que el club té a Quarta Catalana. L'equip es troba a la zona mitjana-baixa i a finals de novembre va canviar d'entrenador: Josep Sementé, ex del Llers, l'Estartit i Pont de Molins, ha deixat la seva plaça a Paco Pérez, que dirigia l'amateur la temporada anterior. "La idea de crear un equip de veterans va sorgir de la inquietud dels jugadors de Quarta que es feien grans i volien seguir jugant. Així, donem continuïtat als jugadors i incloem totes les generacions", comenta el president del club, Fran Moreno.