n El París Saint Germain serà el rival del Barcelona en els vuitens de final de la Lliga de Campions, la «joieta» que va vaticinar el tècnic Luis Enrique Martínez, qui fa uns dies va pronosticar que li tocaria el millor segon o el que més punts hagués aconseguit, tal com ha passat. El sorteig d'ahir no va portar sorpreses i, com ha estat habitual en les últimes temporades, el Barça va veure com li tocava un dels rivals més forts (PSG) mentre el Madrid tornava a tenir sort després d'haver quedat segon del seu grup a la primera fase (Nàpols). El Sevilla jugarà contra el Leicester i l'Atlètic de Madrid s'enfrontarà al Bayer Leverkusen. L'eliminatòria entre el Barça i el PSG començarà al Parc dels Prínceps de París (dimarts 14 de febrer) i el partit de tornada al Camp Nou serà el dimecres 8 de març.

«Hem fet els deures, i sí, hi ha sorpreses amb equips que han quedat segons quan s'esperava que quedessin primers. Nosaltres estem acostumats als sortejos explosius. Esperem una joieta», va dir el tècnic asturià després de l'últim partit disputat pel Barça contra el Borussia Mönchengladbach. Els francesos han estat segons del seu grup amb 12 punts, dos menys que l'Arsenal anglès, que va ser el primer del seu grup. És el PSG, amb el Bayern de Munic, l'equip que més punts ha aconseguit sent segon del seu grup.

Els precedents entre els dos equips, però, són favorables per a l'equip català i l'última eliminatòria va deixar un gran record als barcelonistes. Va ser en la temporada 2014-15. Llavors el Barça va eliminar els parisencs en quarts de final, després de guanyar els dos partits: 1-3 en l'anada jugada al Parc dels Prínceps amb dos gols de Luis Suárez i un altre de Neymar, que va obrir el marcador, i 2-0 al Camp Nou amb dos gols més del davanter brasiler. En aquella edició de la Champions, el Barça va eliminar en semifinals el Bayern de Múnic (va guanyar 3-0 al Camp Nou i va perdre 3-2 a Munic) i es va proclamar campió de la Lliga de Campions després de derrotar la Juventus per 3-1 a l'estadi olímpic de Berlín.

Ara, però, els blaugrana es trobaran amb un PSG que, amb l'espanyol Emery a la banqueta, juga un futbol molt directe, amb Cavani de referència ofensiva.