n El Madrid seguirà el sorteig de la Lliga de Campions des del Japó, on va viatjar ahir per participar aquesta setmana al Mundial de Clubs. El seu rival a semifinals serà l'Amèrica, que es va desfer ahir del Jeonbuk Hyundai coreà. Els blancs estaran pendents de quin rival els toca a la Champions (Arsenal, Nàpols, Mònaco, Leicester o Juventus) i també de la confirmació que Cristiano Ronaldo rep la Pilota d'Or per quart cop després d'haver guanyat l'Eurocopa amb Portugal, i la Lliga de Campions amb el Madrid.

Serà el novè any consecutiu en què o Cristiano o Leo Messi aconsegueixen el premi, que en aquesta edició torna a concedir en solitari la revista France Football després de trencar l'associació que mantenia amb la FIFA des de 2010, per la qual cosa de nou serà decidit amb els vots exclusivament d'un jurat de 173 periodistes. Malgrat que els futbolistes ja no participen en l'elecció, la revista ha fet la seva pròpia enquesta entre 123 jugadors de la Ligue 1 francesa, 77 dels quals van votar pel madridista. Messi, en segon lloc, i el francès de l'Atlètic de Madrid Antoine Griezmann van completar el podi en aquest sondeig. El trofeu acostaria Cristiano Ronaldo -que ja se'l va endur el 2008, 2013 i 2014- a només un de l'astre argentí del Barça, que l'ha aconseguit cinc vegades -el 2009, 2010, 2011, 2012 i 2015.

Descartat gairebé el suspens pel primer lloc, una de les majors incògnites resideix en saber si el brasiler Neymar podrà arrabassar a Griezmann el tercer lloc, tot i que la temporada del matalasser, a més del seu rendiment en l'Eurocopa, l'hi posarà difícil. La incògnita es resoldrà a les vuit del vespre.

L'expedició del Reial Madrid va iniciar ahir després d'entrenar-se el llarg vol a Japó, on disputa el Mundial de Clubs des del 15 de desembre, amb l'única baixa per lesió del gal·lès Gareth Bale. Amb el president Florentino Pérez al capdavant, l'expedició dels blancs va sortir a primera hora del matí des de l'aeroport Madrid-Barajas, en un vol de 13 hores i mitja de durada fins aterrar a Tòquio.

Amb l'alegria encara en el cos de la remuntada de la nit de dissabte a l'estadi Santiago Bernabéu i el capità Sergio Ramos com a gran protagonista per un nou cop de cap salvador en el temps afegit, el líder de la Lliga espanyola i vigent campió d'Europa va arrencar el camí cap al que desitja que sigui l'últim títol del 2016. L'expedició, amb tota la primera plantilla excepte el lesionat Bale, s'allotjarà a l'hotel Yokohama Royal Park i jugarà la seva semifinal dijous.