n Els tres equips catalans que competeixen a la Lliga ACB van signar una jornada per oblidar. No només perquè els tres van caure en els respectius partits, sinó pel que suposen aquestes derrotes.

Pel que fa al Barça, la derrota encaixada a la pista del Morabanc Andorra (87-80) suposa la segona desfeta a domicili en una setmana després de caure a l'Eurolliga davant l'Anadolu Efes per 72-68. Tenint en compte els onze partits disputats en lliga, els blaugranes encaixen la tercera derrota del curs després de perdre fa pocs dies a Màlaga davant l'Unicaja i a la jornada 4 davant el Bibao Basket. El conjunt de Peñarroya es manté invicte a casa aquesta temporada amb uns destacats Jelínek (18 punts, 23 valoració) i Albicy (15 punts i 7 assistències), herois locals. Un matx igualat entre els dos conjunts i en què els locals es van mostrar més encertats ofensivament els darrers minuts.

La derrota del Manresa sí que és preocupant pels interessos del conjunt del Bages ja que va caure 84-64 a la pista del Montakit Fuenlabrada, rival directe en la lluita per evitar el descens. Els manresans es van trobar amb un joc intermitent dels locals en un matx en què els catalans no van poder retallar la diferència inicial a favor dels madrilenys (21-13). El segon i tercer període van ser d'igualtat en el marcador pel que fa als dos conjunts, si bé el Fuenlabrada mantenia la renda al marcador. Els darrers deu minuts els va aprofitar el quadre local per sentenciar un triomf que li permet sortir del descens i enviar la Penya a la penúltima posició de la classificació.

El quadre verd-i-negre va caure davant un altre conjunt que es preveu que lluiti per evitar la zona perillosa de la lliga, el Betis. Els sevillans es van endur la victòria en un duel molt ajustat entre els dos equips (88-94) i que es va decidir en els darrers minuts i en què els badalonins no van saber tancar una victòria que semblava a prop al minut 32 de partit amb el marcador 73-67. El gran partit de Trent Lockett amb 27 punts i l'encert de Vojdan Stojanovski en els darrers minuts van resultar claus perquè el conjunt dirigit per Zan Tabak s'emportés un duel que pot resultar clau a final de temporada.

Així doncs, les derrotes de Manresa i Penya deixen l'ACB amb els manresans cuers amb una sola victòria en 11 partits i els verd-i-negres amb tres triomfs en dotze partits, a un triomf de distància de l'UCAM Múrcia, equip que marca la zona de salvació. Pel que fa als blaugranes, el conjunt de Bartzokas es despenja de la part alta de la classificació.