n Les opcions de l'Spar Citylift Girona de ser cap de sèrie a la Copa de la Reina 2017 que se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de febrer, i, per tant, accedir directament a les semifinals passen per guanyar dissabte a Fontajau el Guipúscoa per tal d'evitar sorpreses. El conjunt donostiarra no es preveu un rival fàcil per l'equip dirigit per Èric Surís, ja que tot i trobar-se a la part mitjana-baixa de la classificació, en desena posició, amb cinc victòries i set derrotes l'IDK Guipúscoa voldrà esgotar les seves opcions de ser a la Copa de la Reina, si bé és un dels conjunts que més complicat ho té per accedir-hi.

El rival de les gironines el dissabte a Fontajau és un dels set equips que es disputaran dues des les sis places que queden lliures per disputar la Copa de la Reina. Perfumerías, ja com a cap de sèrie amb un triomf de marge respecte a l'Uni Girona, i dos respecte al Gernika -tercer-. A part de l'equip d'Èric Surís, Gernika i Araski també tenen la seva presència assegurada a la competició. Les vitorianes, a més, ho faran de manera sorprenent en el seu primer any a Lliga Femenina.

L'Uni Girona, en cas de perdre davant del Guipúscoa, hauria de mirar cap al partit que disputarà el Gernika davant l'Uni Ferrol. Un matx que enfrontarà el conjunt liderat per Pina, Asurmendi i Carter, ja classificades per la competició, amb el conjunt gallec que es troba actualment en setena posició empatat a sis triomfs amb Cadí la Seu i Al-Qázares.

En cas de triomf del Gernika i derrota gironina, l'Spar Citylift hauria de recórrer a l'average general entre els dos conjunts per veure qui seria l'equip que acompanyaria el Perfumerías directament a les semifinals com a segon cap de sèrie. Amb 916 punts a favor i 772 en contra, l'equip d'Èric Surís té un average favorable de 144. Per la seva banda, el Gernika registra 752 punts a favor i 643 encaixats, un registre positiu de 109.

Per tant, una diferència de 35 punts entre els dos equips que es veuria neutralitzada amb una victòria àmplia del Gernika i una derrota també clara de l'Spar Citylift Girona. L'average particular entre biscaïnes i l'Uni és favorable al quadre gironí per 4 punts després del 59-55 aconseguit a Fontajau a la jornada 8. D'entrada, doncs, es preveu una jornada amb una gran lluita per definir les dues places que resten per adjudicar-se i el segon cap de sèrie.