S´ha convertit en una rutina. En una mena de ritual. Setmana sí, setmana també, a Pablo Machín se li pregunta per si té clar si l´escollit per ocupar la porteria serà Yassine Bounou o René Román. Com que cap dels dos té la titularitat assegurada, saber qui dels dos jugarà es converteix en una autèntica incògnita que el sorià no sol desvelar. Principalement perquè, com ell diu, ho desconeix. Sigui veritat o no, Machín jura i perjura que fins que no queda un dia o unes hores per al partit en qüestió, no pren una decisió definitiva. I per al compromís de demà amb l´Alcorcón passa tres quarts del mateix. «Hi ha molta gent que no s´ho creurà, però encara no sé qui posaré», deia ahir, assegurant també que ni Bounou ni René saben res. «Buscàvem dos perfils diferents i és el que tenim. Són dos porters amb un nivell semblant, cosa que em dóna total tranquil·litat. Sé que, jugui qui jugui, rendirà. Veient els entrenaments i en funció del rival, acabarem prenent una decisió», explicava.

La situació és totalment diferent a la que Machín s´ha trobat aquests últims anys, quan Isaac Becerra tenia la titularitat al cent per cent assegurada, passant per davant Jorge Palatsí, primer, i Germán Parreño, després. «Les alternatives a Becerra eren nul·les. Ell estava en un gran moment i per a mi era indistucible. Des que estic aquí, sempre havia sigut així», recordava. Però aquest any, l´escenari no s´assembla gens ni mica. «Tenim dos porters que tenen molt de potencial», assegurava. Tot i això, el tècnic considerava que tant un com l´altre encara han de fer un pas endavant i que no han ofert la seva millor versió. «Encara poden donar més a l´equip del que fins ara han donat. Ho dic amb sinceritat i perquè s´ha de ser exigent. No trio els futbolistes que jugaran per capritx, sinó perquè valorem totes les opcions i donem moltes voltes a tot plegat. En el cas de la porteria, estem buscant l´excel·lència i per això que cada dos per tres m´he de trencar el cap».

Mentre que René Román ha jugat 5 partits de lliga i ha encaixat 4 gols, Yassine Bounou n´ha disputat una dotzena, i ha rebut un total de 12 dianes en contra.