La Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) ha aixecat, a la vista de les al·legacions presentades, la suspensió cautelar que va imposar dijous al palamosí Adel Mechaal, mentre es resol l'expedient que li va obrir l'Agència Espanyola Antidopatge (AEPSAD) per tres controls de dopatge fallits en no haver-lo pogut localitzar. D´aquesta manera l´atleta gironí podrà participar demà al Campionat d´Europa de cros, amb la resta de la selecció espanyola, a la localitat italiana de Chia.

«La IAAF ha notificat a la Federació Espanyola l'aixecament de la suspensió provisional a Mechaal i que l'atleta pot competir en qualsevol competició. Partint d'això la Direcció Tècnica de la Federació ha decidit mantenir la composició de l'equip nacional absolut (homes) per la qual cosa el referit l'atleta està seleccionat», assenyalava el comunicat federatiu emès ahir a la tarda.

Mechaal explicavava, per la seva banda, que dijous, un dia després que la IAAF li notifiqués la suspensió, va presentar un escrit d'al·legacions «aportant una sèrie de documents explicatius del que realment havia passat en relació amb els controls fallits que han suposat l´inici de l'expedient disciplinari que està sent tramitat» per l´Agència antidopatge.

«El 9 de desembre de 2016 (ahir) a les 15.41 hores se m'ha enviat un e-mail per part de la IAAF en el qual s'informa que, després d'analitzar detalladament els documents que els vaig fer arribar, han decidit deixar sense efecte la suspensió provisional. Per això, mentre es tramita el procediment i a partir d'aquest moment, puc prendre part en qualsevol competició», afirmava l'atleta. Mechaal també tenia la confirmació de la Federació Espanyola respecte al fet que torna a estar convocat.

«Lamento els perjudicis generats per a l'atleta que es disposava a ocupar la meva plaça a la selecció espanyola en aquesta competició (el sorià Dani Mateo), i s'ha de tenir present que tot això és totalment aliè a la meva persona», advertia l´atleta gironí. Mechaal va aprofitar l´avinantesa per tornar a proclamar la seva innocència: «Tal com vaig anunciar en el meu anterior comunicat, defensaré la meva innocència en el procediment disciplinari que es troba en plena tramitació, ja que cap infracció de les normes de dopatge s'hauria comès per la meva part», subratllava.

Mechaal, actual subcampió d'Europa de 5.000 metres, es reincorpora, per tant, a la selecció espanyola que competirà demà en els Europeus de cros de Chia (Itàlia), on arribarà avui. A l'agost passat, es va incorporar diversos dies després que la resta dels atletes olímpics espanyols als Jocs de Rio 2016, fins que van poder esmenar-se els «problemes administratius» que, segons el delegat de l'equip, li havien impedit viatjar amb l'expedició oficial. Mechaal no havia pogut justificar tres faltes en el sistema ADAMS pel qual els atletes d'elit han de comunicar el seu parador durant tot l'any a fi de poder ser sotmesos a controls de dopatge en qualsevol moment.