L'Alcorcón és divuitè, amb 19 punts, els mateixos que el Mirandés, que ocupa la primera plaça de descens a Segona B, i rebrà el Girona diumenge després d'haver caigut al camp del Rayo (2-0). Els de Machín, mentrestant, es plantaran a Santo Domingo enllaçant quatre victòries seguides (UCAM Múrcia, Lugo, Osca i Llevant), segons en solitari, i amb els ànims pels núvols després d'haver derrotat el líder a Montilivi. Podria semblar un partit fàcil, el del proper diumenge, però res més lluny de la realitat. A casa l'Alcorcón és un rival dificilíssim. A Santo Domingo només hi han marcat dos visitants, el Còrdova (0-1), l'únic que hi ha guanyat, i l'Oviedo (5-1). Els madrilenys són l'equip menys golejat al seu camp de tot el futbol professional.

Darrere la delicada posició de l'Alcorcón a la classificació, que amb l'arribada de Julio Velázquez ha millorat els seus registres, hi amaga una dada que resumeix la dificultat que es trobarà el Girona aquest cap de setmana. Santo Domingo té una muralla que la classificació no ensenya, i és que l'Alcorcón només ha rebut dos gols en contra en vuit partits disputats com a local fins ara, una xifra que el converteix en la millor defensa local de tota la LFP (42 equips). A Segona B només l'Albacete (1) millora aquesta marca, mentre que el Reial Múrcia la iguala (2). En resum, d'entre els 122 equips que formen la Primera, la Segona i la Segona B a Espanya, el proper rival del Girona és el segon menys golejat al seu camp.

Els únics futbolistes que fins ara han sigut capaços de veure porta a Santo Domingo han sigut Alejandro Alfaro, migcampista del Còrdova, i Jonathan Pereira, davanter de l'Oviedo. El Girona, en zona d'ascens directe i immers en una ratxa molt positiva, ha encaixat 8 gols a casa, tot i que a pesar d'això ha sumat dos punts més com a local (19) que l'equip madrileny (17). I és que el gran problema que pateix el conjunt de Julio Velázquez és a fora, on només hi ha arrencat fins ara dos punts. Un mal similar al que va patir el Llagostera el curs passat i que va acabar costant el descens als blaugranes, malgrat que al Nou Estadi eren un conjunt solvent.

L'Alcorcón, fins la golejada a l'Oviedo de fa dues jornades, havia fet només quatre gols a casa que li havien servit per guanyar, per la mínima, dotze punts, davant del Nàstic, el Reus, el ;Mirandés i l'Elx (1-0). Osca i Almeria hi van arrencar un empat a zero, mentre que el Còrdova és l'únic que hi va poder guanyar, també amb una victòria de mínims (0-1). Els madrilenys segueixen amb urgències a la classificació tot i que amb l'arribada de Julio Velázquez fa mes d'un més rellevant Cosmin Contra els va permetre millorar els resultats.

El Girona, per tant, està advertit que qualsevol intent de relaxació pot ser durament penalitzat aquest proper cap de setmana. Els de Machín van caure-hi la temporada passada (1-0) en un duel marcat per un gol amb la mà de Chema que l'àrbitre va donar, injustament, per bo. Era el 9 de gener de 2016, aviat farà un any. Fa dues temporades, en canvi, el Girona va imposar-se a Santo Domingo (1-2) amb gols de Mata i Sandaza a la segona part que van servir per capgirar el que havia avançat els locals al primer temps.