El Barcelona va tancar la fase de grups de la Lliga de Campions amb una golejada davant el Borussia Mönchengladbach al Camp Nou (4-0), on anit va brillar Arda Turan, autor de tres gols d'autèntic «9». El turc, qüestionat després del clàssic per haver fet la innecessària falta en l'últim minut que va acabar amb el gol de l'empat del Madrid dissabte al Camp Nou (1-1), es va reivindicar amb tres dies de retard.

Ni el Barça ni el Gladabach s'hi jugaven res. Els catalans ja tenien assegurat el pas a vuitens com a primers de grup i els alemanys, sense opcions de seguir a la Champions, la seva presència a la Lliga Europa. Així i tot, tots dos s'ho van prendre seriosament. El Borussia, perquè tindrà poques oportunitats en la seva història de gaudir d'una nit europea en una escenari com el Camp Nou, i el Barcelona perquè, després de sumar quatre empats en els últims cinc partits, havia de dissipar els dubtes.

A més, l'onze blaugrana estava ple de jugadors poc habituals amb moltes ganes de reivindicar-se, com el mateix Arda, tot i que amb Iniesta i Messi al camp d'inici tot resulta molt més fàcil. Tots dos van ser el far del futbol del Barça des de l'arrencada. Associant-se entre ells o amb Arda o amb Denis Suárez. Al quart d'hora, una paret entre Messi i Arda acabava amb una rematada creuada, al primer toc, de l'argentí, que sorprenia Sommer. L'astre de Rosario anotava el seu desè gol en aquesta Champions i posava l'1-0. Messi va estar a punt de fer el segon poc després després de rebre una altra assistència de Turan, però Sommer es va estirar bé aquesta vegada i va enviar la pilota a córner.

L'atacant turc, en el punt de mira després de cometre, en l'últim minut del Clàssic, l'absurda falta que va acabar amb el gol de l'empat de Sergio Ramos, va sortir molt motivat. I va tenir la primera ocasió d'augmentar el compte mitjans de la primera meitat, però el seu xut el va aturar bé el porter alemany.

El Barça dominava el partit a plaer, però el Borussia tancava bé els espais en els metres finals. A més, l'equip de Schubert intentava, valent, sortir a la contra a la menor ocasió, gairebé sempre amb un hiperactiu Dahoud com a protagonista en les transicions, malgrat que aquestes sempre morien abans d'arribar a la porteria defensada ahir per Cillessen.

El partit va quedar sentenciat a l'inici de la segona part amb els dos primers gols d'Arda. En el 2-0, va rematar de cap al segon pal una centrada de Denis Suárez que va fer una estranya paràbola en tocar en un defensa. I el tercer, en rematar de primeres d'una jugada personal d'Aleix Vidal, un altre dels que ahir va sortir amb moltes ganes de demostrar que té un lloc en aquest Barça. També Alcácer, que es va estavellar amb Sommer en les dues ocasions clares que va tenir, però que va regalar el 4-0 a Arda Turan, que va signar un triplet en només 17 minuts. El turc, que es va endur la pilota a casa com a record del seu hat-trick, va ser ovacionat pel Camp Nou, a quinze minuts del final, quan va ser substituït pel jove Cardona, que debutava amb la samarreta blaugrana a la Lliga de Campions. Del Gladbach gairebé no hi va haver notícies en tota la segona part.