L'Uni Girona, colíder de la Lliga Femenina i líder imbatut del seu grup a l'Eurocup, vol seguir fent passes endavant en el seu creixement i ahir va presentar una proposta a la Federació Espanyola de bàsquet per dur a Fontajau la Copa de la Reina 2016. El torneig està programat per als dies 10, 11 i 12 de febrer en una seu encara per determinar. Hi pugnen, per aconseguir ser-ne els organitzadors, el club gironí i el seu etern rival aquestes últimes campanyes, un Perfumerías Avenida que també s'ha proposat com a seu per celebrar els seus 25 anys a la màxima categoria del bàsquet femení. La decisió que prengui la Federació hauria de fer-se pública abans de final d'any. Un bon moment per copsar què es respira a Madrid serà el proper 19 de desembre, en l'assemblea general de l'ens.

El segon intent de l'Uni (el primer va ser el 2013) per organitzar la Copa de la Reina es defensa amb una ambiciosa proposta que ja ha estat beneïda també per l'Ajuntament, la Generalitat, la Diputació i els patrocinadors principals, Spar i Citylift.

Aquesta temporada el torneig canvia de format i reunirà els sis millors equips al final de la primera volta (s'acaba el 17 de desembre). El primer i el segon passen directament a semifinals (11 de febrer), mentre que del tercer al sisè disputaran una prèvia el divendres 10. L'Uni ofereix pagar l'estada a tots els clubs participants, inclosa la nit de divendres a dissabte, que no seria obligatòria per a l'organitzador segons les bases de competició. A més a més el club ofereix una petita ajuda econòmica a cada equip per finançar el viatge fins a Girona. Segons el director esportiu, Pere Puig, «la nostra proposta revaloritzaria la Copa, oferim un pavelló amb 5.500 localitats i es podrien vendre les entrades per internet a través del nostre sistema facilitant que qualsevol aficionat les pogués adquirir des de qualsevol punt». D'altres incentius de l'oferta gironina són l'organització de la Minicopa per a equips infantils i fer-se càrrec de les pantalles de publicitat de leds, «cosa que contribuiria a un estalvi per a la Federació».

El conjunt gironí s'ha engrescat a fer el pas veient les bones prestacions que està oferint l'equip aquesta temporada, tant a la Lliga Femenina com a l'Eurocup, però sobretot per l'excel·lent resposta que ha trobat en l'afició. L'Uni ja ha superat els seus registres històrics d'abonats (supera els 1.300 i s'ha marcat el repte d'arribar als 1.500), i la mitjana d'assistència a Fontajau aquest curs se situa al voltant dels 2.000 espectadors. Amb puntes de fins a més de 5.000 com ara fa un parell de setmanes, coincidint amb la visita del Perfumerías Avenida. En aquest sentit el president de l'Uni, Llorenç Biargé, recordava ahir que «som un dels equips que més afició mobilitza d'Europa, tenim un pavelló on tot són comoditats, i som dels pocs equips capaços de posar més de 5.000 espectadors en un pavelló». Biargé va anar més enllà dient que «ja ho vam intentar el 2013 però ens van sortir amb excuses de mal pagador, dient que Girona estava massa lluny del centre d'Espanya. Ara era un bon moment per tornar-ho a intentar, ara que l'equip lluita de tu a tu amb el Perfumerías, ha sigut campió, ha jugat l'Eurolliga i ara està imbatut a l'Eurocup». El màxim responsable del club està convençut que la Copa de la Reina «ompliria Fontajau» i que la ciutat es beneficiaria de l'ambient de bàsquet i de la mobilització de la resta d'aficionats durant tot un cap de setmana de febrer. «Seria de justícia que ens atorguessin l'organització de la Copa. Salamanca també la vol, però ells ja l'han tinguda i en canvi nosaltres, no», va afegir Llorenç Biargé.

Per la seva banda la regidora d'Esports de l'Ajuntament, Isabel Muradàs, va dir que «ens agradaria moltíssim que per fi Girona acollís la Copa de la Reina. Seria un reconeixement a tot l'esforç i el treball que ha fet el club. Fins ara ens havien donat excuses de mal pagador però ha arribat l'hora que Girona aculli la competició. La ciutat i el club s'ho mereixen». Salamanca serà el rival a batre ara als despatxos, com ja ho és des de fa temps a la pista.