Oferir les millors condicions buscant l´excel·lència a través de la formació integral. Aquest és el gran objectiu dels setze entrenadors amb els quals es treballa en la secció de bàsquet del GEiEG, amb les prop de 180 jugadores que té la secció, organitzada en setze equips -més l´Escoleta- comptant els dos conjunts sènior: el primer equip competint a Copa Catalunya i el segon a Primera Catalana.

Referent als catorze equips de base, el GEiEG va signar un acord de col·laboració dels seus equips amb l´Uni Girona, en un conveni que es va firmar l´estiu del 2015 a l´Ajuntament entre els presidents de les dues entitats, Francesc ­Cayuela i Llorenç Biargé, la regidora d´Esports Isabel Muradàs i el president de la Federació Catalana a Girona, Francesc Xavier Santaló.

Un acord que buscava obtenir el màxim nivell possible en el bàsquet gironí per ser competitius als campionats estatals i alhora formar les jugadores amb les millors condicions possibles. Amb la segona temporada d´aquest acord entre les dues entitats gironines, el coordinador del bàsquet del GEiEG, Carles Surís, afirma que «l´acord ha estat del tot satisfactori en tots els conceptes.

Actualment tot està encarrilat i les dues filosofies s´han pogut unir i, alhora, no hi ha hagut problemes entre jugadores tot i el seu sentiment de club. De fet, elles han estat les que ens ho han posat més fàcil: veuen més qualitat d´entrenament i que tothom cerca l´excel·lència i ho agraeixen».

Si bé reconeixen que alguns resultats no van ser del tot els esperats en aquesta primera temporada d´unió entre els dos clubs, el màxim objectiu de donar qualitat i unitat al bàsquet gironí es va assolir. En aquest segon curs, s´està buscant sobretot augmentar la qualitat d´entrenament sense perdre les bases que caracteritzen aquest acord entre les dues entitats i que han portat al GEiEG a ajudar a formar jugadores de primer nivell com Georgina Bahí o Queralt Casas.

El treball s´inicia en detectar quines nenes poden estar interessades a jugar a bàsquet des de l´Escola Esportiva, de manera que puguin començar a treballar a l´Escoleta duent a terme entrenaments en què la diversió ha de ser present. Alhora, les joves van adquirint progressivament dinàmiques d´entrenament, treball en equip i hàbits del dia a dia en un equip de bàsquet per tal que quan es facin grans les tinguin ben adquirides i això les pugui ajudar a afrontar els seus reptes.

«Treballem buscant la formació integral de les jugadores mitjançant el bàsquet, amb responsabilitat, compromís i organització que els ajuda a créixer com a persones i jugadores i seguir progressant», assegura Carles Surís. Una progressió que es duu a terme en els entrenaments al pavelló Lluís Bach, a Fontajau o bé a Santa Eugènia dos cops per setmana per les més joves i es va augmentant fins a quatre dies en les categories superiors.

El següent pas de l´Escoleta és l´inici de les competicions en categoria Premini i el seu desenvolupament al llarg de totes les categories fins arribar als equips sènior si és el cas. Els catorze equips de base que té el GEiEG UniGirona inclouen un mínim de dos representats per categoria, si bé alguns equips com els dos Preinfantil competeixen a Infantil per tal de tenir més competitivitat. L´entitat grupista també incorpora jugadores que, previ acord amb el seu club d´origen, destaquen pel seu nivell i volen seguir formant-se amb garanties per tal de seguir millorant.

Pel que fa al primer equip de l´entitat grupista, el conjunt dirigit per Joan Pau Torralba es troba a la part alta del grup 1 de Copa Catalunya, mentre que el Sènior B també està registrant un bon curs situant-se a la part més alta de Primera Catalana.

Els dos equips sènior del GEiEG i el de Lliga Femenina de l´Uni no es troben dins l´acord entre les dues entitats, si bé algunes jugadores grupistes estan vinculades amb el conjunt que dirigeix Èric Surís i entren sovint a la dinàmica de l´equip en entrenaments i fins i tot partits. Un fet que es valora molt positivament des del GEiEG: «per les nenes que comencen veure que poden entrar en dinàmica d´un conjunt de Lliga Femenina és molt positiu i tot un repte».