n El Barcelona rep aquest vespre (20.45, TV3/Antena 3) el Borussia Mönchengladbach, en l'última jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions, en un partit intranscendent per als dos equips i en el qual els blaugranes intentaran recuperar les seves millors sensacions. El conjunt català ha empatat quatre dels seus últims cinc partits (Màlaga, Reial Societat i Reial Madrid en Lliga i Hèrcules en Copa del Rei), amb l'única alegria del 0-2 aconseguit contra el Celtic, a Glasgow, en el seu anterior partit de Champions. A més, arriba en un moment anímic complicat després que, dissabte passat, un gol de Sergio Ramos en el minut 90 de partit li prengués dos punts en el Clàssic. En 14 jornades de Lliga, el Barça ja ha perdut 9 punts a casa, més que en les dues anteriors temporades amb Luis Enrique a la banqueta.

Però la Lliga de Campions és una altra història. I és que el Barcelona ha guanyat tots els partits de Champions que ha disputat al Camp Nou des que el tècnic asturià en va prendre les regnes l'estiu de 2014. Dotze victòries en dotze partits, i això que per l'estadi barcelonista hi han passat en aquestes tres temporades equips de gran nivell com el Bayern de Munic, el PSG, el Manchester City o l'Atlètic de Madrid.

Avui ho farà el Gladbach, sense opcions de seguir en la màxima competició continental però ja classificat per a la Lliga Europa, mentre que el Barça, que ja té certificat el seu pas a vuitens com a primer del Grup C, tampoc s'hi juga res. Amb les baixes dels sancionats Ivan Rakitic i Neymar, i del lesionat Jérémy Mathieu, Luis Enrique armarà un onze amb moltes novetats pensant en el compromís de la lliga de dissabte que ve davant Osasuna.

Un partit que el preparador blaugrana podria utilitzar per donar minuts a Iniesta després de la seva lesió, i a homes com Digne, Umtiti, Arda, Rafinha o Alcácer, per donar descans a la majoria dels seus titulars. Tot i això l'entrenador va confirmar la titularitat de Messi, que, si es troba bé físicament, sempre té fam per sortir a buscar gols.

Luis Enrique va assegurar ahir que, per a la seva «moral», li importa «un rave» guanyar el Borussia Mönchengladbach aquesta nit. Sí que va reconèixer que era important el triomf «per a la moral dels jugadors» i també per dissipar el núvol que plana sobre l'equip». Després de perdre dos punts a l'últim minut en el Clàssic contra el Reial Madrid, Luis Enrique entén els dubtes però va afirmar que la situació no és greu, que aquest tipus de ratxes s'entenen «dins dels procés lògics d'una temporada» i que només hi ha «algunes coses per corregir». A més ha demanat que no torni a posar-se en dubte l'actitud dels seus jugadors: «Si alguna cosa té l'equip és capacitat i ambició».