n El flamant campió del món de Fórmula 1, l'alemany Nico Rosberg, va anunciar ahir a Viena de forma inesperada el punt i final de la seva carrera esportiva. En un comunicat fet públic a la seva pàgina de la xarxa social Facebook, el pilot, de 31 d'anys, indicava que va prendre la decisió dilluns passat, un dia després de proclamar-se campió en la cursa d'Abu Dhabi.

«Vaig prendre la meva decisió dilluns a la nit. Després de reflexionar durant un dia, les primeres persones a les quals ho vaig dir van ser la Vivian (la seva dona) i en Georg (Nolte, mànager del pilot), seguides per en Toto (Wolff, cap del equip Mercedes)», assenyalava Rosberg en un llarg comunicat. «Des de fa 25 anys que sóc a les curses, el meu somni, l'únic, ha estat convertir-me en campió de la Fórmula 1. Mitjançant el treball dur, el dolor, els sacrificis, aquest ha estat el meu objectiu. I ara l'he aconseguit, he pujat la muntanya, sóc al cim», explicava tot argumentant així la seva decisió.

«Quan vaig guanyar la cursa a Suzuka, des del moment en què el destí del títol estava a les meves pròpies mans, va començar una gran pressió i vaig començar a pensar a acabar la meva carrera si em convertia en campió del món, raonava. «Diumenge al matí a Abu Dhabi sabia que podria ser la meva última carrera i aquesta sensació va aclarir el meu cap abans de l'inici. Volia gaudir de cada moment d'aquesta experiència, sabent que podria ser l'última vegada i després els llums es van apagar i vaig tenir les 55 voltes més intenses de la meva vida», va explicar.

A banda de definir aquesta última temporada com a «molt dura» i d'explicar que s'ha «esforçat com un boig» després de la «frustració» de les últimes dues temporades, Rosberg admetia també que deixar aquest món no ha estat «una decisió fàcil», sinó que hi ha arribat després de meditar-ho molt i de «seguir el meu cor».

«El meu següent pas és ser pare i marit», va afirmar el guanyador de 23 grans premis i fill del finlandès Keke Rosberg, campió de Fórmula 1 el 1982. «Ara, només sóc aquí per gaudir del moment. Hi ha temps per gaudir les pròximes setmanes, reflexionar sobre la temporada i gaudir de cada experiència. Després d'això començo una nova etapa en la vida i veuré el que aquesta té reservat per a mi», va concloure.