El preparador blaugrana ha lamentat els resultats que el Barcelona està aconseguint al seu estadi, on ja ha perdut 9 punts aquesta temporada, i ha instat els seus jugadors a millorar amb vista al que queda de curs.

«És un gerro d'aigua freda, però encara queden moltíssimes jornades de Lliga. Cal millorar el nostre rendiment i hem de treure més punts a casa. Cal seguir, aquesta és la línia», ha assegurat.

En aquest sentit, Luis Enrique ha emfatitzat que «el futbol ha estat injust» amb el seu equip, que ha rebut el gol de l'empat a l'últim minut, i ha destacat el bon segon temps dels seus jugadors, que ha coincidit amb l'entrada d'Andrés Iniesta.

«Crec que a la primera part s'han vist dos bons equips, bastant equilibrats i sense massa oportunitats. La segona ha tingut un altre color, totalment diferent. Ens hem avançat en una acció a pilota parada i després hem tingut la pilota, hem volgut buscar el segon i hem tingut dues clares ocasions de gol de Neymar i de Messi», ha desgranat.

Luis Enrique s'ha mostrat crític amb els últims minuts en els quals, per «les ànsies de marcar del Reial Madrid», el seu equip no ha pogut tancar el partit.

«Hem merescut guanyar aquest partit pel que hem fet i pel que hem aportat. Ho hem tingut a la mà, l'hem pogut tancar», ha asseverat.

Preguntat per les possibilitats del seu equip a la Lliga, que ara té un desavantatge de sis punts respecte al reial Madrid, el tècnic blaugrana ha elogiat la solidesa del líder que, segons la seva opinió, "té recursos suficients per treure els punts».

«L'única manera de guanyar la Lliga, és guanyar els partits que queden i ficar pressió. Necessitem millorar el nostre rendiment a casa sobre números», ha subratllat Luis Enrique, qui ha afegit que "no són números d'un equip que vol estar a dalt» en la classificació.

En qualsevol cas, ha destacat el bon partit d'Andrés Iniesta, que després de sis setmanes sense jugar ha reaparegut per disputar l'última mitja hora del Clàssic.

«És evident que Iniesta és un jugador diferent i per això és el que és a nivell mundial. Ens ha aportat el que ell té, que és claredat, visió i també treball. Molt content que s'hagi recuperat», ha celebrat.

Finalment, ha reconegut que el seu equip ha de «millorar en tots els aspectes del joc» tant en «efectivitat, com en la possessió de la pilota» per lluitar pels títols, encara que ha insistit que el Barcelona ha estat «superior» avui al Reial Madrid.