El Trofeu Olympia de BTT-Copa Gironina va tancar el diumenge anterior a Mont-ras amb ciclistes de l'Alt Empordà arrasant. A la prova de 30 km, en elit l'escalenc Marc Trayter (Scalebikes-Extreme) va quedar campió absolut amb un temps d'1 h i 36 m. Mentrestant, en màsters30 l'avinyonenc Jaume Pereira (Olympia) va ser quart -i onzè de la general- i el rosinc Victor Yuste (Esteve) va vèncer en júniors -catorzè de la general.

En la distància de 23 km, la rosinca Eva Martín (Roses) va guanyar en elit després de ser quinzena de la general. D'altra banda, en promoció -distàncies d'1 a 4 km- el Club Ciclista Vilajuïga va tornar a deixar clar quin és el seu potencial. En primera posició van quedar els benjamins Lucas Strahokinsky i Íria Gironès i els prebenjamins Èric Viñas i Núria Pereira, mentre que al podi també hi van pujar com a tercers el benjamí Ot Colom i el principiant Adrià Martínez. Després de les proves de Sant Gregori, Porqueres, Amer i Mont-ras, en l'àmbit comarcal han acabat pujant al calaix final Eva Martín, Lucas Strahokinsky, Íria Girones, Eric Viñas i Nuria Pereira -primer lloc-, Victor Yuste -segon- i Ot Colom -tercer.