Després de la marea rosa que va viure Figueres amb la Cursa de la Dona, l'activitat atlètica no s'aturarà a la ciutat i aquest diumenge dia 4 de desembre se celebrarà la primera edició de La Mitja. La mitja marató, organitzada per l'Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres juntament amb l'ajuntament i el club atletisme local, tocarà l'èxit en l'estrena perquè tindrà un miler de participants, ja que a ritme de rècord als últims dies ha arribat al límit d'inscripcions en les proves de 21 i 10 km i La Menuda.

La mitja marató començarà i acabarà a Figueres, però transcorrerà per diferents punts de la comarca, en asfalt i en planer, amb pobles com Vilabertran, Peralada i Cabanes. Per als qui tinguin ganes de córrer, però en una distància menor, hi haurà una ruta de 10 km ­-el recorregut serà igual fins a Vilabertran. L'inici, en ambdós casos, serà a les 10 del matí a la Torre Galatea, al Museu Dalí, i l'arribada a la plaça Catalunya, on un bus llançadora traslladarà els corredors fins als vestidors del poliesportiu perquè es dutxin i canviïn.

Com que La Mitja vol abraçar tant grans com petits, també hi haurà una prova d'entre 300 i 1.100 metres per a joves de fins a 12 anys, anomenada La Menuda, que es correrà a la plaça Catalunya (9.30 h). A la bossa regal per als nens i nenes hi haurà, entre d'altres, una gorra, medalla, llaminadures, patates, bossa de roba del BBVA i beguda.

Un dels altres atractius de la prova serà la inclusió del que es considera com el primer Km Llançat de la història, en què s'hauran de cobrir els primers 1.000 metres de la cursa amb el menor temps possible -l'inici és a la pujada del Castell, en baixada, fins al carrer Nou. El corredor i la corredora més ràpids -i que finalitzin la prova de 21 km- s'enduran un vol en globus.

400 dorsals esgotats a la mitja marató

Les inscripcions per disputar els 21 km -la prova reina, homologada per la Federació Catalana d'Atletisme- han arribat a les 400 i, per aquest motiu, els organitzadors han hagut de tancar les llistes abans del previst, un fet que no s'esperaven però que els enorgulleix. Tot i que l'Associació Atlètica Mitja Marató Figueres es planteja ampliar el nombre de dorsals destinats als 21 km -en 10 km també s'ha arribat al límit- tampoc queden places per a La Menuda.

La bona resposta dels atletes anima els organitzadors, ja que una primera edició d'una cursa d'aquest tipus "costa molt arrencar-la", segons assegura el tresorer de l'entitat, Raül Moliner.