n El descens de l'Olot a Tercera no ha representat cap pas enrere en matèria de massa social. Potser, fins i tot, al contrari, perquè les altes prestacions que mostra l'equip de Calderé, líder en solitari amb 40 punts en 16 partits, han servit per tornar a il·lusionar una afició que des de fa anys és de les més nombroses del futbol gironí. Diumenge el derbi contra el Peralada va dur gairebé 2.000 espectadors al camp Municipal, de llarg la millor entrada de la jornada al grup 5è de Tercera. Una categoria on la mitjana d'assistència sol situar-se en el mig miler d'aficionats per estadi i que aquest cap de setmana va presentar xifres sota mínims com els 200 seguidors que van veure l'Ascó-Sabadell B, els 250 del Vilafranca-Castelldefels, o els 350 que van anar al Manlleu-La Jonquera i al Figueres-Muntanyesa. Per sota dels 1.920 aficionats que va reunir el derbi hi ha el 1.500 d'un altre duel de rivalitat, l'Europa-Sant Andreu, disputat diumenge al Nou Sardenya.

En les últimes temporades l'Olot ha mantingut una massa social estable i una mitjana d'assistència al camp Municipal per sobre dels 1.500 espectadors. L'ascens a Segona B va disparar les il·lusions, a la Garrotxa, amb el punt de mira en el futbol professional, però les tres campanyes a la categoria de bronze van ser molt complicades. El curs passat, tot i la gran inversió que va fer el club, es va baixar de categoria. Un pas enrere que podria servir per fer-ne un parell endavant si aquesta temporada s'aconsegueix recuperar la categoria perduda.

La mobilització dels aficionats de l'Olot no només s'evidencia en els partits a casa. Aquesta temporada la marea vermella s'ha fet notar en camps gironins com els del Palamós i La Jonquera, i també ha sortit fora de les comarques. Diumenge La Grada organitza un autobús a Vilafranca per veure el duel entre el primer i el tercer classificat. Per 15 euros s'ofereix el viatge, l'entrada, un entrepà i una beguda. La data límit per inscriure-s'hi és dissabte a les 4 de la tarda. Els autobusos sortiran diumenge a les 9 del matí des del mateix estadi Municipal.

L'Olot està preparant una nova campanya de captació d'abonats coincidint amb la campanya de Nadal i l'arribada a l'equador de la competició. Paral·lelament estèn el seu projecte a les escoles, on sovint els jugadors i tècnics hi van a fer xerrades, i col·labora amb múltiples entitats de la comarca. Diumenge el club va retre homenatge al CPA Olot pel seu desè Mundial de patinatge en grups de xou.