n Aquest migdia (12.30), els dos millors equips de Tercera Divisió es veuen les cares en un dels derbis gironins més destacats de les últimes temporades. Olot i Peralada, que no es trobaven en partit de lliga des de la temporada 2010-2011 (Primera Catalana), arriben al partit amb una trajectòria en la primera volta pràcticament immaculada i amb només dos punts de diferència a la classificació, els que els separen de la primera (Olot) a la segona posició de la classificació (Peralada).

Els números indiquen que serà un partit amb moltes alternatives ofensives. S'enfronten els dos conjunts més golejadors de la categoria i ambdós, amb doblets molt perillosos en atac: Marc Mas i Sergio Álvarez a l'Olot i Keita i Draman al Peralada. A més, també serà un partit de retrobaments. Començant des de la banqueta, Arnau Sala i Xavi Punsí tornaran a Olot, juntament amb els futbolistes Gianni, Coro, Vallho o Djak Traoré. A la inversa, Marc Mas, Banús o Kike van vestir la samarreta del conjunt altempordanès la temporada passada.

El derbi arriba després de veure com l'Olot li prenia el lideratge al Peralada la setmana passada a causa de la derrota dels xampanyers contra el Vilafranca (2-3), el tercer equip en discòrdia en la lluita per les primeres posicions. Els de la Garrotxa, a més, arriben el partit amb la moral pels núvols. No només per estar a la primera posició de la Tercera Divisió, sinó perquè poden presumir d'haver encadenat vuit victòries consecutives que els han permès seguir l'estela dels peraladencs fins, fa tot just set dies, aprofitar l'ensopegada del rival per col·locar-se primers.

L'Olot, a més, compta a les seves files amb un home com Marc Mas. El de Sils arriba a l'enfrontament contra el seu exequip amb 15 dianes en 15 partits i en un moment molt dolç. És la gran amenaça del conjunt garrotxí que, en cas de victòria, ampliaria a cinc punts la distància respecte al segon classificat i, vista la regularitat mostrada pels tres primers equips, és un marge prou important per afrontar el tram final de la primera volta. Blázquez, que torna després de complir un partit de sanció, serà la principal novetat per a l'equip.

Tot i la bona ratxa de victòries i els excel·lents números dels de Calderé al municipal olotí (21 punts de 21 possibles), aquest migdia tindran al davant un Peralada ferit i que voldrà tornar al camí de la victòria i, de pas, al camí del lideratge. L'equip d'Arnau Sala arriba al derbi després d'una derrota davant el Vilafranca, la segona de la temporada, que els va fer perdre la primera posició però ni molt menys arriben a la Garrotxa amb males sensacions.

El Peralada vol fer valer a Olot la seva condició de millor visitant de la categoria (5 victòries a domicili), per donar un nou gir a la competició. A les seves files compta amb jugadors acostumats a jugar partits grans, com Vallho o Coro que, a més, ja saben el que és disputar partits al Municipal de la Garrotxa.

Arnau Sala no podrà comptar amb els lesionats Djak Traoré, Sergi Álamo i Nacho Ruiz mentre que Keita, que va patir molèsties després de l'últim partit de lliga, sembla que podrà jugar el partit amb normalitat.

Les dinàmiques dels equips han propiciat que aquest partit acabi sent més que un derbi. Serà un partit entre dos conjunts que disposen de grans plantilles per lluitar per l'ascens fins a l'últim partit i avui, sobre el terreny de joc del Municipal d'Olot, es viurà una primera batalla que no serà decisiva per la lliga, però sí que servirà per seguir perfilant el camí dels dos aspirants gironins.