El davanter de l'Espanyol Gerard ha rescatat el seu equip en un partit gris disputat a Mendizorroza entre l'Alabès i el conjunt espanyolista que ha conclòs amb 0-1 a favor dels visitants.

L'equip català s'ha endut un partit travat i amb poques ocasions gràcies a l'encert de Gerard que ha esmenat el seu error amb un gol poc després de veure com Fernando Pacheco detenia el llançament de penal del davanter periquito.

Tots dos equips no han pogut desplegar el seu joc amb comoditat i els catalans han tingut més ofici i han aprofitat les poques oportunitats que han tingut.

La trobada ha arrencat amb els dos equips sense concedir molt espai al seu rival i sense cometre excessius riscos, fins que Fernando Pacheco ha hagut d'intervenir en el minut 9 per enviar la pilota a córner després d'un centre que s'ha enverinat cap a la porteria local.

El xoc ha anat agafant ritme amb el pas dels minuts i Víctor Camarasa ha gaudit de la millor ocasió fins al moment per l'Esportiu Alabès.

En el minut 21 la pilota ha arribat a Deyverson al segon pal, que l'ha cedit de cap al futbolista valencià que s'ha inventat una xilena amb la qual no ha pogut superar a Diego López.

Una altra gran ocasió ha estat al cap del brasiler Deyverson al 24 que ha rematat una passada perfecta de Kiko Femenía, però que ha pogut atrapar el porter espanyolista.

No obstant això, la millor ocasió de la trobada l'ha tingut el visitant Reis en un llançament de falta des de la corona de l'àrea de l'Alabès que s'ha estavellat al travesser.

Des d'aquesta acció l'equip català ha agafat el comandament del partit i encara que ha pogut combinar a través d'atacs llargs, l'Alabès ha aguantat ben plantat en defensa.

Després de la represa els dos equips pràcticament no han aconseguit ocasions en els primers minuts en els quals s'han succeït diverses targetes grogues.

Els locals han començat a estirar-se i han aconseguit culminar diverses jugades, però no han pogut inquietar el porter de l'Espanyol.

Al minut 77, el col·legiat ha assenyalat penal a favor de l'Espanyol per mà d'Alexis dins l'àrea, però Fernando Pacheco ha endevinat les intencions de Gerard Moreno i el marcador no s'ha mogut (0-0).

Malgrat tot, el conjunt català ha continuat creant perill i ha aconseguit el premi en el minut 80, mitjançant una rematada de cap de Gerard.

El davanter periquito s'ha rescabalat del seu error des dels onze metres i ha rematat de manera impecable un bon servei de córner llançat per Piatti que ha avançat l'Espanyol (0-1).

Els locals no han aconseguit compensar el gol i l'Espanyol s'ha acabat emportant els tres punts (0-1).

Fitxa tècnica:

0 - Esportiu Alabès: Pacheco; Kiko Femenía, Alexis, Feddal, Raúl García; Marc Llorente, Krsticic (Diego Torres, min. 76); Espinoza (Sants, min. 83), Camarasa, Theo (Ibai, min. 69); i Deyverson.

1 - Espanyol: Diego López, Víctor Sánchez, David López, Diego Reyes, Aaron; Hernán Pérez (Melendo, min. 62), Javi Fuego, Jurado, Reyes (P. Diop, min. 68); Piatti i Gerard (Caicedo, min. 82).

Gols: 0-1, m.80: Gerard.

Àrbitre: Melero López (Andalús). Va amonestar als locals Feddal (min. 25), Kiko Femenía (46), Camarasa (56), Deyverson (60) i Alexis (78) i als visitants Hernán Pérez (min. 14) i Víctor Sánchez (59)

Incidències: Partit corresponent a la dotzena jornada de la Laliga Santander, disputat a Mendizorroza davant 19.550 espectadors.