L'espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) s'ha acomiadat aquest diumenge de la marca amb la qual va debutar a MotoGP com ho fan els grans campions, amb una victòria forjada des de la primera fins a l'última volta en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana disputat al circuit Ricardo Tormo de Xest.

La mala sortida de Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i el molt temps que ha trigat a superar als seus rivals de torn, li han impedit lluitar per la victòria amb Lorenzo, encara que no garantir-se la segona posició del podi, per davant de l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16).

Jorge Lorenzo no ha fallat tampoc en la sortida, com en ell sol ser habitual, i en arribar a final de recta ha encapçalat un escamot en el rere el seu deixant s'hi han situat l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16), l'espanyol Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) i el també italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Márquez, una mica endarrerit a l'apagar-se el semàfor al no aconseguir evitar que s'aixequés la roda davantera de la seva moto, ha hagut de bregar amb alguns rivals per completar el primer gir a la cinquena plaça, enganxat a Rossi i per davant del seu propi company en l'equip Repsol Honda, Dani Pedrosa, qui ha fet una bona sortida passant de la vuitena a la sisena plaça.

El pilot de Yamaha, amb volta ràpida i nou rècord de carrera ja en el segon gir (1:31.179), ha aprofitat que tot se li ha posat de cara amb la fallada d'alguns dels seus rivals en la sortida per marcar certes diferències, ja properes al segon de distància respecte al seu immediat perseguidor, Andrea Iannone.

En la tercera volta l'avantatge de Jorge Lorenzo ja era superior al segon, amb nou rècord de volta ràpida en la quarta (1:31.171), i després d'ell es va formar un quartet amb Iannone, Viñales, Rossi i Márquez que buscava el lloc idoni per avançar al rival, ja que l'italià de Ducati feia l'efecte d'estar ralentint els seus rivals, la qual cosa ha propiciat que s'unís a ells el també italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16).

Amb sis voltes completes al traçat, el pilot de Yamaha ja comptava amb un avantatge de gairebé dos segons (1,926) i la carrera perdia un dels seus protagonistes destacats, Dani Pedrosa (Repsol Profunda RC 213 V), que ha caigut en el segon revolt fer-se mal però també sense la possibilitat de continuar. L'avantatge de Jorge Lorenzo anava en augment i al següent gir ja era de 2,556 segons.

Rossi no ha pogut amb Iannone fins a la novena volta, però a final de recta va entrar completament colat per evitar que la major velocitat de la Ducati el deixés novament a la tercera plaça i ha hagut d'obrir-se per evitar la caiguda, moment que ha aprofitat Iannone, si bé en aquesta ocasió no li ha costat tant tornar a avançar-ho.

Mentrestant, Jorge Lorenzo anava obrint cada vegada més les diferències, de gairebé quatre segons en el desè gir i superior encara una volta després, amb el quintet que el perseguia barallant-se constantment per la segona posició. Rossi aconseguia mantenir la segona plaça i Márquez començava a atacar Iannone per intentar superar-lo, però els seus primers esforços van resultar inútils i els atacs entre tots ells constants, fins que en la vintena volta el pilot de Repsol Honda ha superat Iannone per posar-se segon, tancant tots els buits, amb Rossi llavors quart.

El ritme constant de Jorge Lorenzo li ha permès consolidar un còmode avantatge que li ha garantit la seva quarta victòria de la temporada, quelcom similar al que va fer Marc Márquez en la segona i si bé va rodar en el tram final gairebé mig segon més ràpid que el de Yamaha, no va poder neutralitzar el seu avantatge en el que restava de competició.

El britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), novè en el setzè gir, ha caigut en el següent, la qual cosa ha permès guanyar una posició tant a Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP) com a Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2), que lluitaven llavors per l'onzè lloc al costat de l'italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP15).

Bautista ha acabat en una més que meritòria desena plaça la seva última carrera amb l'Aprilia RS-GP, per davant d'Héctor Barberá, mentre que Maverick Viñales ha sigut cinquè, amb Pol Espargaró, sisè, per davant del seu germà Aleix (Suzuki GSX-RR) i amb "Tito" Rabat (Honda RC 213 V), dissetè.