Els trofeus de la primera edició de la Mitja Marató de Figueres que tindrà lloc el pròxim diumenge dia 4 de desembre seran peces exclusives dissenyades amb motius dalinians. La joiera Quintana de Figueres s´ha involucrat en el disseny i la fabricació d´aquests premis, que aniran destinats als primers de la classificació general masculins i femenins, al primer i primera figuerenca, al primer i primera classificats de l´anomenat #kmllançat i a l´equip guanyador.

El premi consisteix en un cilindre de metall embolcallat per una peça de metacrilat on s´ha imprès el logotip de la Mitja de Figueres. Destaca també la seva elegància pel peu fet de marbre negre, on hi ha la placa i la inscripció corresponent.

L´elecció d´aquest trofeu s´ha inspirat en l´escultura homenatge al pintor figuerenc Salvador Dalí que hi ha situada a la part baixa de la Rambla. Es tracta d´un premi que busca la similitud amb una anamorfosi, és a dir, una deformació reversible d´una imatge mitjançant un procediment òptic. D´aquesta manera, el logotip de la Mitja, que representa un atleta que corre veloç empès per la tramuntana, està incrustat en el cilindre de metacrilat. A la vegada, aquesta figura es veu reflectida a la columna interior feta de metall.

Segons Xavier Calvet de la joiera Quintana, "aquests trofeus són molt originals i diferents de les tradicionals copes esportives". Aquest és, precisament, l´objectiu de l´organització de la Mitja de Figueres que duu a terme l´Associació Atlètica Mitja Marató Figueres.