L'Espanyol va aconseguir la Supercopa de Catalunya després de superar al Nou Estadi de Tarragona el Barcelona per 1-0, amb un gol de l'equatorià Felipe Caicedo als nou minuts. Va dominar el conjunt de Luis Enrique, però l'Espanyol, amb molt d'ofici, va saber gestionar la contesa per emportar-se el trofeu.

El Barcelona va començar controlant la possessió i el tempo del partit davant un Espanyol defensiu i tancat en el seu camp a l'espera de muntar alguna contra per sorprendre el rival. Nou minuts va durar l'empat en el marcador fins que Reyes, amb una excel·lent passada en profunditat a l'esquena de Mathieu, va trobar Caicedo que, amb qualitat, va superar la sortida de Masip i va empènyer la pilota al fons de la xarxa de l'equip de Luis Enrique.

Van endurir la defensa els homes de Quique Sánchez Flores amb reiterades faltes per tallar la dinàmica de passades dels blaugrana, que amb prou feines aconseguien inquietar la porteria d'un Roberto que va romandre inèdit la primera mitja hora de joc. La tova defensa disposada pel Barcelona, ??amb fins a tres jugadors del filial, va oferir més que facilitats a un atac poc incisiu de l'Espanyol, que, quan s'apropava, causava veritable perill.

Va despertar l'equip blaugrana en el minut 33 després d'una gran jugada de Carbonell, que va cedir la pilota a Denis Suárez, qui, amb un control orientat, es va desfer del seu marcador per posar a prova Roberto. Poc més fins al final del primer acte, en el qual el Barcelona no va poder i no va saber desarticular la defensa perfectament col·locada de l'Espanyol sobre el terreny de joc.

Domini estèril

Va començar el segon acte amb els mateixos 22 protagonistes a la gespa del Nou Estadi i amb les mateixes sensacions que va deixar el primer temps: domini estèril d'un Barcelona incapaç de perforar la porta del porter periquito. Paco Alcácer va disposar de la més clara per als blaugrana al quart d'hora, però no va arribar al centre que li va servir Aleñà.

Van provar Nili i Denis Suárez des de lluny però els seus trets no es van convertir en perill real per a un Espanyol que, sense tenir en cap moment el control de la pilota, tampoc es va veure amenaçat per un conjunt blaugrana una mica espès en els metres finals.