Per dominar amb mà de ferro qualsevol lliga s'ha de tenir, primer, un xic de sort. Però també, fer més punts que ningú, guanyar com més partits possibles, tancar la pròpia porteria amb pany i forrellat i ser letal a l'altra àrea. Peralada i Olot han decidit seguir al peu de la lletra la majoria d'aquestes premisses. La fórmula els està funcionant a la perfecció. Són els dos millors equips del grup cinquè de la Tercera Divisió. Bàsicament, perquè cap dels altres conjunts ha guanyat tants partits (9) com ells i, també, perquè ningú arriba a les seves xifres golejadores. Olotins i empordanesos són unes màquines de fer gols. N'han fet més que cap altre equip i només cal veure la classificació dels màxims anotadors de la lliga per adonar-se'n:?la meitat dels futbolistes que apareixen en les 10 primeres posicions vesteixen les samarretes d'un o altre club.

El Peralada, líder en solitari, ha marcat 23 gols en 11 partits. O el que és el mateix:?surt a 2 gols per jornada. Tres quarts del mateix li passa a l'Olot, segon classificat, que acumula les mateixes dianes a favor:?23. El marge respecte al seu immediat perseguidor és considerable, perquè el Vilafranca, tercer a la taula i també tercer màxim anotador, n'ha anotat 19. La culpa d'això la tenen les davanteres de tots dos equips. Els seus homes més ofensius han començat d'allò més entonats la temporada. Pel bàndol garrotxí, en destaquen dos noms propis:?Sergio Álvarez i Marc Mas. Acumulen 8 gols cadascun d'ells i comparteixen el privilegi de ser els màxims golejadors del grup.

Arnau Sala també pot presumir de tenir alguns dels atacants més en forma de la lliga. Tres dels seus homes apareixen entre els deu màxims golejadors del campionat. Es tracta de Keita, Drama Konaré i David Corominas, amb 5 gols cadascun. La llista la completen Rodri (Pobla Mafumet, 6 gols), Raigón (Sabadell B, 5), Sekou (Sant Andreu, 5), Aday (Vilafranca, 5) i Raúl Torres (Terrassa, 4).

A?banda de comptar amb Sergio Álvarez i Marc Mas, el tècnic de l'Olot, Ramon Calderé, té d'altres asos amagats a la màniga. Un d'ells és Dembo, que tot i estar un xic lluny dels registres dels seus companys, acumula ja 4 gols. Al Peralada no es viu la mateixa situació;?Keita, Draman i Coro monopolitzen els gols del seu equip i la resta està més repartit en d'altres posicions: Estellés (2), Serrano (1), Álamo (1), Carbonell (1), Carbó (1), Javi Sánchez (1) i Boniquet (1).

Més desigualtat al darrere

Si, a dalt, tant Peralada com Olot signen uns números espectaculars i idèntics (23 gols a favor), és al darrere on apareixen diferències notables. El rendiment en defensa dista, i força, entre un i altre equip. L'Olot és segon i ho ha guanyat pràcticament tot, però després de les primeres 11 jornades ha encaixat fins a 13 gols, el que surt a més d'un gol en contra per partit. En canvi, el Peralada és un autèntic mur. Entre Gianni i Richi Paz tan sols han rebut 4 gols des de l'inici de la lliga, convertint-se, juntament a La Jonquera, amb l'equip menys golejat del grup.

Canvi d'horari

El Peralada anunciava ahir a través de les xarxes socials que, a diferència de les jornades anteriors quan li ha tocat actuar com a local, el proper partit a casa el jugarà en dissabte. Serà aquest proper (dia 29), a dos quarts de 6 i contra el Sabadell.