Guanyar fora de casa a Europa no és mai fàcil, ho va poder comprovar l'any passat l'Uni, i ho recorda Èric Surís abans de jugar contra el Keltern, que ha arribat a l'Eurocup després de superar una fase prèvia però que «té una base americana molt anotadora que aglutina el joc i un equip molt potent físicament amb tres jugadores molts iguals en les posicions de tres, quatre i cinc». Jasmine Thomas és el gran perill d'un equip, el Rutronik Stars Keltern, a qui la FIBA no ha homologat el seu pavelló i han de jugar a Ludwisburg, on l'Uni es va entrenar ahir al vespre i on avui provarà d'aturar la base nord-americana. «Té molt protagonisme, li entrin o no els tirs», avisa Surís sobre una Thomas que, en l'eliminatòria prèvia davant el Brno txec, va liderar les alemanyes amb vint punts i uns espectaculars 8 rebots per partit en una base que no arriba a l'1,70.

L'altre gran referent del Keltern és l'aler pivot sèrbia Marina Markovic, que ja coneix l'Uni perquè l'any passat s'hi va enfrontar amb l'Añares Rioja de Lliga Femenina. Markovic és una quatre forta físicament i amb bona mà per tirar de fora que fa parella interior amb la seva compatriota Maja Vucorovic. Cap de les dues arriba a l'1,90 «però juguen la majoria de minuts juntes de pivots amb l'ajuda de l'aler (l'estoniana Mailis Pokk) que també és molt forta».

El cinc inicial el completa l'escorta belga Emmanuella Mayomba, també petita i molt explosiva en un Keltern on la rotació de la banqueta és molt més curta que a l'Uni en un avantatge que les gironines hauran d'intentar explotar aquest vespre. «No serà gens fàcil, guanyar a fora costa molta a Europa i en els vídeos hem vist que tenen molt ambient a la seva pista», diu Surís, que espera un partit dur i amb molts contactes en el que també serà el seu debut europeu com a tècnic.