Amb un total de tres Mundials i set Europeus a l'esquena, el figuerenc Jordi Blanch, de 60 anys, participarà la setmana que ve, a Austràlia, en una nova fita de caràcter internacional. A la ciutat de Perth, prendrà part en el seu quart Campionat del Món de veterans. Ser-hi, ja és una proesa, i l'objectiu que es fixa és "arribar a la final", tot i que la intenció, en un primer moment, era buscar el podi, però una lesió al setembre l'hi ha minvat la preparació.

Blanch, especialista en els 60 metres tanques, ha agafat l'avió aquest dijous i competirà en els 100 metres tanques entre el 2 i el 5 de novembre en màsters-60. Ja sap què és anar a una prova d'aquesta importància després de ser en els Mundials d'Hongria, Àustria i Alemanya, on ha aconseguit un quart lloc com a màxim. Per si no n'hi hagués prou, té experiència en set Campionats d'Europa, el darrer dels quals a Itàlia, l'abril passat, on va obtenir el tercer lloc en màsters-60, amb un registre de 9.91 que suposava un nou rècord d'Espanya i de Catalunya. La seva millor classificació va ser el 2011, amb una medalla de plata a Bèlgica en màsters-55.

Retorn al CA Figueres

Blanch ha competit els últims vuit anys amb el CA Palafrugell-Girona Costa Brava i, a partir del novembre, ho farà amb la samarreta del CA Figueres, si bé ja entrena diàriament a l'estadi Albert Gurt, com la majoria de joves atletes figuerencs que també competeixen en clubs com Playas de Castellón, Lleida i Sabadell.

I és que Blanch és història viva de l'atletisme local. Format en el GEiEG, va ser un dels fundadors del Club Natació Figueres, entitat prèvia al Club Atletisme Figueres, i un dels tècnics d'una època daurada on un equip femení d'atletisme va competir, a finals dels 80, a la primera divisió estatal amb noies com l'olímpica Imma Clopés, les germanes Nuri i Eva Velasco i Concepció Ramada.