Un triplet de Leo Messi i un gol de Neymar (4-0) van consolidar el Barcelona al lideratge del Grup C de la Lliga de Campions i van fulminar el Manchester City, que mai va perdre la cara al partit, malgrat que la voracitat de l'astre argentí i els seus propis errors els van condemnar a una clara derrota. A més, després del triomf del Borussia Moenchengladbach a Glasgow deixa l'equip de Pep Guardiola sense gairebé marge d'error si vol accedir a vuitens de final.

Era una nit per gaudir d'un dels millors espectacles futbolístics que es poden veure ara mateix a Europa. El Barça, contra un dels equips més exhuberants de la Premier; el City davant el seu mirall; Guardiola enfrontant-se al seu amic Luis Enrique; Ter Stegen davant Bravo; Messi contra Agüero. Encara que això últim el tècnic del conjunt visitant ho va evitar en deixar el Kun d'inici a la banqueta.

Va ser un duel intens i igualat en el qual van passar moltes coses que no estaven en el guió d'ambdós tècnics i que es va emportar el Barcelona, perquè es va mostrar un equip més fiable i eficaç que el seu oponent i, sobretot, perquè té Messi, el millor jugador del món. Els blaugranes van intentar manar des del principi: pilota jugada des del darrere, domini de la possessió i del joc posicional, recuperació després de pèrdua... No obstant això, els contratemps per a l'equip blaugrana van arribar aviat en forma de lesions.

Als 9 minuts, Jordi Alba, que dimarts rebia l'alta mèdica, es va ressentir de la seva i va ser substituït per Digne. I en el 39, Mathieu reemplaçava un ranquejant Piqué després que aquest patís una dura entrada de Silva. Entre un i altre incident va tenir una mica més de presència el conjunt local, tot i que l'1-0 va arribar en un accident. Messi va agafar una pilota a la línia de tres quarts, va accelerar i va accelerar abans de cedir-lo a Iniesta al cor de l'àrea i aquest l'hi va intentar tornar al primer toc. Fernandinho va llegir la intenció del manxec, però va relliscar just quan es disposava a interceptar la pilota. I Messi, que havia mantingut la seva fe per seguir la jugada, ho va aprofitar per asseure Bravo i enviar la pilota a la xarxa.

L'astre argentí va seguir acaparant el protagonisme del xoc. Ningú com ell per convertir cada actuació estel·lar en un dia més a l'oficina. Va tornar boja la defensa anglesa en una altra jugada que va acabar amb una rematada de Luis Suárez contra l'exterior de la xarxa. Bravo va estar molt atent en una sortida que va evitar que Neymar marqués el segon, però la lesió de Piqué va canviar la tendència. El central català va estar diversos minuts provant mig coix sobre el terreny de joc davant la desesperació de Luis Enrique, que ràpidament va fer escalfar Mathieu.

Nolito i Gundogan li van trencar la cintura en dues jugades gairebé consecutives que Ter Stegen va evitar que acabessin en gol, i Piqué, finalment, es va haver de rendir a l'evidència. No obstant això, el City ja s'havia fet amb el partit. Stones va rematar de cap fora i de Bruyne va arribar massa forçat a una centrada de Sterling que Digne va tocar amb la mà dins l'àrea, però l'àrbitre no va assenyalar penal. Tot i així, el Barça va poder obrir bretxa just abans del descans, en un mà a mà entre Bravo i Suárez, a qui Messi -sempre Messi- va habilitar amb la seva enèsima assistència. El xilè va aconseguir salvar el 2-0 en dos temps.

Umtiti remataria de cap fora l'inici de la represa, però el duel tindria un altre gir dramàtic en el min. 53. Aquesta vegada, a favor del conjunt blaugrana. Un mal refús de Bravo acabaria en les botes de Luis Suárez, que provaria a marcar de tir llunyà aprofitant que el xilè havia deixat la porteria buida. El porter del City va intentar esmenar el seu error interposant-se en la trajectòria de la pilota i tocant amb la mà fora de l'àrea. Ni tan sols va protestar la seva expulsió. Guardiola va sacrificar Nolito per donar entrada a Caballero, i també a Clichy, que va substituir el lesionat Zabaleta.

L'exporter del Màlaga va trigar només quatre minuts a recordar com se les gasta Messi. L'astre de Rosario va rebre una passada d'Iniesta, va retallar Kolarov i va batre Caballero amb un xut sec i ajustat al pal esquerre. Ni tan sols amb el 2-0 es va rendir el City. De Bruyne va tornar a trobar-se en una contra amb un sensacional Ter Stegen, que també va treure una altra pilota a Kolarov en un llançament de falta.

Però de nou el conjunt britànic pagaria car un altre error, aquest cop de Gundogan. Luis Suárez -sempre atent a les fallades del rival- interceptaria una mala passada seva per regalar el gol a Messi, que només va haver d'empènyer la pilota. Tot i que quedaven vint minuts per disputar-se i Guardiola, a qui el seu exequip ja n'hi va fer tres, fa any i mig, quan tornava al Camp Nou dirigint el Bayern, amb una altra actuació memorable de Leo, s'ho mirava amb cara de circumstàncies.

L'argentí dibuixaria un meravellós eslàlom un quart d'hora després per forçar un penal. Va poder tirar-lo ell, però va preferir cedir-lo a Neymar. Cavallero li va endevinar la intenció, però el punta brasiler es refaria en el minut següent, en fer el 4-0 en una jugada personal. Era el punt i final a una nit accidentada, amb Alba i Piqué lesionats, Bravo i Mathieu expulsats, Ter Stegen vestit d'heroi sota els pals blaugranes i Messi, qui si no, fent fàcil allò que dimarts semblava molt més complicat. El Barça té els vuitens a tocar. El City, en canvi, es complica la vida i pot haver d'anar-se a jugar la classificació per a la següent fase al camp del Borussia en la penúltima jornada del grup.