Desenes de voluntaris de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l'Associació de Juristes Drets repartiran 30.000 estelades als accessos del Camp Nou aquest dimecres abans del partit de la Lliga de Campions entre el Barcelona i el Manchester City. L'acció és en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i les institucions del món local i nacional "amenaçades pels atacs polítics i judicials" de l'Estat. Les entitats també volen reivindicar la llibertat d'expressió dels catalans "i els seus símbols" després que la delegació del govern espanyol a Madrid tractés de prohibir les estelades a la final de la Copa del Rei al maig i que la UEFA sancionés el Barça amb 150.000 per permetre aquests símbols independentistes al llarg de la darrera temporada.

Les entitats organitzadores de l'acció han demanat als seguidors que despleguin les estelades quan els jugadors saltin al terreny de joc abans d´iniciar-se el partit i també al minut 17 i 14 segons de la primera i segona part i volen dedicar crits d'independència a Forcadell després que la Fiscalia estatal hagi demanat querellar-se contra ella per desobediència i prevaricació. El matx que dimecres enfrontarà el Barcelona i el Manchester City serà el primer acte massiu al qual assistirà la presidenta del Parlament

L'acció també vol refermar el suport ciutadà a les institucions catalanes "amenaçades" per les resolucions judicials procedents de l'Estat, entre d'altres motius, per haver obert els ajuntaments durant el 12 d'octubre.

Així mateix, les entitats aprofitaran per reivindicar la "llibertat d'expressió dels catalans i els seus símbols, entre els quals, l´estelada". Una bandera que, segons recorden, "cap llei prohibeix i a la qual fins i tot el Parlament de Catalunya ha donat el seu suport i reconeixement en una resolución".

Abans de la darrera final de la Copa del Rei a l'estadi Vicente Calderón (Madrid) entre el Barça i el Sevilla, la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, va dictar una resolució per prohibir l´entrada de banderes estelades al camp. El jutge del titular del contenciós-administratiu 11 de Madrid va acceptar les mesures cautelars reclamades per Drets i, finalment, va permetre l'exhibició d'aquests símbols durant el partit.

Per la seva part, la UEFA va sancionar el Barça amb 30.000 euros després que es mostressin estelades a la final de Berlín del 2015. Més recentment, al final de la temporada 2015-2016, va imposar al club blaugrana 150.000 euros més pel lluïment d'aquestes banderes durant els partits de la Lliga de Campions. Les entitats troben "incomprensible" l'actitud de la UEFA quan "des de sempre, els seguidors del Barça han lluït amb normalitat estelades tant als partits al Camp Nou com a les grans finals europees".