S'acaben els adjectius per definir la brillant arrencada del Peralada a la lliga, però encara més s'exagera la seva gesta si s'agafen els números que l'equip ha estat capaç d'anar col·leccionant al llarg del 2016. Acabi com acabi, aquest any ha provat, i molt, els d'Arnau Sala, que acomiadaven el 2015 de la manera més trista possible i enfonsats a la classificació. Una derrota amb el Júpiter (1-2) feia passar un Nadal amarg;?enfonsat al pou, l'equip volia però no podia i encarava uns propers mesos en els quals havia de redreçar sí o sí el rumb per no tornar a la Primera Catalana. El Peralada no només ha reaccionat, sinó que durant tot el 2016 ha signat uns números espectaculars. Fins i tot després d'aturar màquines a l'estiu, de netejar el vestidor de dalt a baix i d'iniciar un nou projecte. La dinàmica continua intacta. És més, va in crescendo fins al punt d'anar magnificant uns registres a l'abast de ben pocs equips.

Des dels primers compassos de gener fins ara, una desena de mesos després, el Peralada ha jugat 30 partits de Lliga. Un munt. Com també són molts els punts que ha arreplegat durant tot aquest temps. Dels 90 que hi ha hagut en joc, n'ha estat capaç de pescar dues terceres parts:?60. Això significa que ha aconseguit el 67 per cent dels punts. Una barbaritat. Això, gràcies a les 19 victòries i els 6 empats que s'ha apuntat. Completen el balanç 6 ensopegades. Del gener a l'estiu, va guanyar 9 partits, en va empatar 5 i en va perdre 6. Aquesta temporada, els números són encara millors:?9 victòries, 1 empat i ni una sola relliscada.

Una altra dada per emmarcar diu que el Peralada no perd un partit des del passat 10 d'abril. Va ser a Vilatenim, davant el Figueres i per 2-0. Des de llavors, han passat mes de sis mesos i encara és hora que el caseller de derrotes s'hagi de tornar a moure. Arrodoneixen els bons números els 53 gols que des del gener fins ara ha marcat l'equip, pels 34 que ha encaixat. «L'alegria s'està allargant en el temps. La temporada passada vam començar-la força malament, fent una primera volta amb partits molt durs. Però de l'última trentena de jornada n'hem guanyat un munt i ara no es pot començar millor. Com ho portem??Bé, amb tranquil·litat», reflexiona un Arnau Sala qui de ben segur avui ja s'estarà «torturant», com ell mateix diu, tot pensant com guanyar el Palamós aquest cap de setmana.

El segon millor equip de 3a

Amb una ratxa impecable de resultats, el Peralada segueix al podi dels equips de Tercera. No només lidera el seu grup, sinó que és el segon amb els millors registres dels 18 grups de la categoria. Només el supera el Gimnàstica de Torrelavega, que ha guanyat els 10 partits que ha jugat (30 punts). El Peralada en suma 28, els mateixos que l'Astorga, però la diferència dels gironins és millor (+20) que no pas la dels lleonesos (+19). El SD?Logronyés també ho ha guanyat tot, però ha jugat un partit menys (27 punts). A?més, la porteria empordanesa també és una de les més ben cobertes. 3 gols encaixats en 10 partits. Només el superen els filials de l'Oviedo (1) i l'Alabès (2), l'Olímpic (2), Alcalá (2), Cacereño (2) i Don Benito (2).