Quedar-se a un pas de la promoció d'ascens a Segona Catalana quan ho tenia tot a favor va ser un cop dur per al Marca de l'Ham, frustrat tot i el bon paper del curs passat. Després de passar pàgina, els figuerencs havien començat aquesta temporada com si el col·lapse que van tenir a Cabanes a principis de juny estigués encara present. Els empats que arrossegava només començar s'han acabat transformant, però, en victòries i l'equip ja és en segon lloc provisional per darrere del Bàscara, primer amb permís de l'Empuriabrava-Castelló.

El conjunt que entrena ara Edu Ortega, substitut de Txema Ortega, fitxat pel juvenil A del Figueres, va deixar enrere la setmana passada el Borrassà (2-0), diumenge, i el Llançà (3-2), dimecres, en un partit que havia quedat suspès.

Casanova, golejador per sorpresa

La solidesa defensiva està sent de nou una arma bàsica per al Marca de l'Ham, si bé ha canviat de porter -Nahuel Brentan, del Vilajuïga, ocupa la plaça del retirat Sergio Rodríguez-, segueix sent custodiat a l'eix central per Miguel Tijera i André Mabil.

En l'àmbit ofensiu, a més de Hadji Jawara, s'ha destapat per sorpresa Sergio Casanova (4 gols), un veterà migcampista que té experiència a Tercera Divisió i Primera Catalana amb equips com el Miapuesta Vilajuïga i el Peralada.