En els dos últims partits de l'Spar Citylift Girona, contra l'Araski dimecres a Fontajau i ahir a Canàries, Noemí Jordana no ha jugat ni un segon en el darrer quart. Això, més enllà de la constatació que Pere Puig va construir aquest estiu la plantilla més completa d'ençà que l'Uni juga a l'elit, demostra la solvència amb què l'Uni està resolent els partits en un inici de temporada on encara no coneix la derrota. Sense anar més lluny ahir, a Canàries, les gironines van acabar guanyant de més de trenta punts un duel que anava empatat al final del primer quart (20-20) i en que el darrer, definit amb un parcial de 13-13, va ser absolutament de propina. La implacable rotació de l'Uni va destrossar el cuer de la lliga, un Gran Canaria que suma els seus partits per derrotes, en dos quarts d'alta exigència on dos parcials demolidors (0-13 en un tram del segon quart i 0-19 en un del tercer) es van sumar a l'encert ofensiu de Leo Rodríguez, Jordana (6/6 en triples) i Haley Peters per resoldre la cinquena victòria consecutiva de l'Spar Citylift Girona a la Lliga. I tot plegat sense que Ify Ibekwe es mogués de la banqueta, continuant amb un procés a mig camí entre la recuperació d'un cop al genoll i la pura pretemporada.

Amb Noemí Jordana encertada tirant i Leo Rodríguez molt motivada jugant a casa, li van retre un homenatge abans de començar, l'Uni va arrencar amb un 0-8 en poc més de dos minuts (triples de Jordana i Rodríguez). Semblava que el Gran Canaria es trencaria molt aviat, però l'alera txeca Michaela Stejskalova va rescatar l'equip canari amb una exhibició anotant que va portar el partit a mantenir-se igualat al final del primer quart (20-20).

Conscient que, fins i tot, el cuer de la lliga pot tenir una jugadora capaç de fer-te un estrip si descuides la defensa, l'Uni no va permetre cap més alegria a les canàries en un segon i tercer que es van convertir en un autèntic suplici per a l'equip local. Aprofitant-se que el Gran Canària no tenia Iris Juno, l'Uni va aprofitar l'escassa, o deficient, rotació de les canàries en la posició de base per pressionar a dalt en un segon quart en què, frenada Stejskalova, no trobava la manera d'enlloc. Amb un parcial de 0-13 pel mig, l'Spar Citylift Girona va arribar al descans guanyant per divuit punts (32-50) i amb Haley Peters ja afegida a l'encert anotador de Jordana i Leo Rodríguez. El tercer quart va ser encara pitjor per al Gran Canària que, si abans tenia problemes per pujar la pilota, després va començar a patir davant els centímetres d'Alminaite i la qualitat de Haley Peters prop de la zona. El parcial encara va ser més escandalós i amb 39-75 els deu últims minuts ja van ser absolutament sobrers.