Tres dies més de tard de protagonitzar la presentació del Circuit de Cros de Girona, l'atleta anglesa Jess Andrews, olímpica en 10.000 metres en els recents Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, va tornar a participar, i a guanyar, una cursa popular de la ciutat on viu des de fa anys amb la seva parella, el ciclista professional irlandès de l'Ettixx Dan Martin. Andrews, que corre amb fitxa de l'AA Palamós, es va emportar la victòria en la prova de 10 quilòmetres de la Cursa del Carrer Nou amb un temps de 34:10, mentre que Nour Radouane (UE Colomenca) va guanyar en categoria masculina amb 31:20 per davant de dos companys d'Andrews a l'AA Palamós: Anas i Sofiane Mahboub. Amb tot, però, la notícia ahir va tornar a anar més enllà de les victòries d'Andrews i Radouane, o d'Arnau Turón (Olot) i Irene Batlle (GEiEG) en la cursa de 5 quilòmetres, perquè la trenta-vuitena edició de la cursa popular promoguda pel comerciant Jordi Gibert a finals de la dècada dels setanta va tornar a trencar els seus propis registres.

Al voltant de 2.400 corredors varen participar en una matinal de curses pels carrers de la ciutat. Des dels més petits, amb dues proves de 500 i 1.200 metres, passant per tres categories de la distància de la milla fins a les curses populars de cinc i deu quilòmetres, que va ser la més nombrosa, amb 843 participants.

En la prova masculina dels deu quilòmetres Nour Radouane va guanyar amb vint-i-cinc segons d'avantatge sobre els dos Mahboub, que van entrar junts amb 32.15, i entre els deu primers també va arribar gent com Jordi Rabionet (cinquè) o Toti Bes (desè). Amb els seus 34:10, Jess Andrews va ser la sisena absoluta, va entrar per darrere de Rabionet, i va dominar clarament la categoria femenina, en què Judit Pujol (GEiEG), amb 41:17 i Carmen Rodríguez (La Sansi), amb 41:39, varen completar el podi. L'olotí Arnau Turón va guanyar amb 17:05 per davant d'Edgar Ordóñez (17:08) i Albert Rexach (17:20), els 5 quilòmetres; mentre que en categoria femenina Irene Batlle va guanyar amb 20:15 superant Camille Riviere (20:38) i Houda Darrak (21:29).