Sebastien Carabin (Merida Wallonie MTB) va ser el clar dominador de la 18a edició de LaTramun disputada ahir entre Hostalets d'en Bas i Girona amb un total de 68 km i un desnivell positiu acumulat de 2.500 metres. Enguany, LaTramun va estrenar categoria UCI com a prova MTB Marathon World Series puntable per al rànquing. El belga arribava amb el millor rànquing UCI dels participants i, com era d'esperar, va fer bona la seva condició de favorit. L'italià Tony Longo (Wilier Force) es va adjudicar el segon calaix del podi, mentre el tercer i últim va ser per a Johnny Cattaneo (Force Wilier).

Carabin, que sempre va portar una marxa més, es va desfer dels dos italians ben aviat. Va ser en el primer control, i després d'aprofitar una forta ascenció quan va aconseguir deixar enrere els seus rivals. Dos problemes mecànics van tirar per terra l'avantatge assolit fins al moment, fet que van aprofitar la parella italiana per atrapar de nou el ciclista belga. El segon atac de Carabin, i definitiu, es va produir després del tercer avituallament. El de l'equip Merida va realitzar un fort canvi de ritme que el va conduir fins a la victòria final. Els deu últims quilòmetres van ser realment espectaculars fins arribar a l'exterior del Pavelló de Girona-Fontjau, ja que per darrere li mossegaven els talons Tony Longo (segon) i Johnny Cattaneo (tercer). Ramon Sagués (Ajram Capital) i Joan Llordella (BUFF Pro Team) van quedar quart i cinquè, respectivament.

Els catalans van anar de menys a més. L'exigència de LaTramun va posar tothom al seu lloc demostrant el bon nivell de mountain bike de les comarques gironines. Ismael Ventura, Julen Zubero, Ben Thomas, Jonas Masser i Denis Fumarola van completar les deu primeres posicions de La Tramun, que va reunir molts corredors de primer nivell d'arreu d'Europa (Polònia, Anglaterra, Suècia, França, Suïssa, Bèlgica, Holanda, Lituània, Itàlia...). Val a dir que això també ha estat possible gràcies a les beques per import total de 5.000 euros que l'organització de la prova, el club BTT Fornells, ha ofert enguany a diferents ciclistes pagar-los el desplaçament i l'allotjament.

En categoria femenina, la vencedora va ser Clàudia Galícia (Polar Trek Team) que va liderar la prova de principi a fi. La segona i tercera posició del podi va ser per a Mercè Pacios (Zappis RT-Four Factors) i María Díaz (Bull Bikes). Laura Terradas (BTT Fornells) va completar el TOP5. LaTramun també va tenir una prova més curta amb un total de 30 km i 900 metres de desnivell positiu acumulat. En aquesta distància, el guanyador va ser Txema Martínez, seguit de Pere Batllori i Genís Martí. En dones, la millor va ser Nayara Maldonado. I tot plegat sense oblidar la prova infantil, la Tramunkids. Entre totes les proves, LaTramun va reunir uns 680 ciclistes. Dissabte matí i tarda es van portar a terme diferents activitats infantils, així com també el test de bicicletes, a més d'una zona comercial amb diferents marques. A la tarda també va tenir lloc el briefing i una conferència.