L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) ha posat pressió al cerverí Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) en aconseguir el millor temps en els entrenaments oficials del Gran Premi del Japó de MotoGP que demà es disputa al circuit de Motegi, mentre que el francès Johann Zarco (Kalex) ha fet el mateix amb Alex Rins (Kalex) a Moto2. Maverick Viñales ha acabat setè.

Rossi ha aconseguit la seva tercera millor classificació de la temporada, després de les de Jerez de la Frontera i Mugello, per davant de Márquez i Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1).

La primera bona notícia de la sessió ha estat la tornada des del Dokkyo University Hospital de Lorenzo, que va haver de ser traslladat a l'esmentat centre per realitzar-li una sèrie de proves que descartessin qualsevol tipus de lesió després de la forta caiguda que va patir en els tercers entrenaments lliures.

A la segona classificació Marc Márquez s'ha posat líder en la segona volta i ja era el més ràpid del cap de setmana a MotoGP amb 1:44.617, i una més tard el líder de l'equip Repsol Honda ha tornay a rebaixar el seu registre per establir una nova referència de la categoria amb 1: 44.134.

Rossi, però, aprofitant-se d'anar enganxat a la roda de Maverick Viñales, ha aconseguit finalment el millor registre de la categoria.

Zarco, el més ràpid de Moto2

El francès Johann Zarco (Kalex) ha aconseguit ser el més ràpid de Moto2 i així ha aprofitat a la perfecció els problemes físics que té el seu màxim rival pel títol, Alex Rins (Kalex), que no ha pogut passar de la vintena segona posició.

Rins ho ha tingut complicat ja que la caiguda que va patir ahir li ha passat una factura inesperada, en colpejar-se l'espatlla ja danyada anteriorment i veure així limitades en gran mesura les seves condicions físiques, que fins i tot l'han obligat a infiltrar-se per poder disputar els entrenaments.

Després Zarco han acabat el suís Thomas Luthi (Kalex) i l'italià Franco Morbidelli (Kalex), amb Axel Pons (Kalex) com el millor espanyol en la sisena posició i Alex Márquez (Kalex), vuitè.

En Moto3, el japonès Hiroki Ono (Honda) ha aprofitat la seva condició de local per aconseguir el millor temps.